Пригоди

Були влучання, є жертви. ЗСУ збили 61 із 71 крилатих ракет ворога

Також росіяни використовували безпілотники та ракети С-300

Цей материал також доступний

Під час чергового масованого ракетного удару російськими окупантами по території нашої країни Сили оборони збили 61 із 71 випущених крилатих ракет, про що повідомив головнокомандувач ЗСУ.

“З 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого здійснено 71 пуск крилатих ракет (Х-101/Х-555 – 43, “Калібр” – 28), а також до 35 ракет комплексу С-300. Крім цього, ворог застосував 7 ударних БПЛА типу Shahed.

Силами і засобами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів. Авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням літаків стратегічної авіації (Ту-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря. Удари ракетами комплексу С-300 було завдано з Бєлгородської області та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі Токмака”, – написав Валерій Залужний.

Прокоментував ракетний удар і президент Володимир Зеленський.

“Ворог сьогодні зранку запустив щонайменше 70 ракет у черговій масованій атаці. Щонайменше 60 ракет збито. Усі їхні мішені були цивільні, цивільна інфраструктура. На жаль, були влучання, є жертви. Мої співчуття рідним! Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Ці ракети – виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і потрібно зупинити. Світ має зупинити. Я дякую всім, хто це розуміє. Спасибі всім, хто допомагає. І звісно – спасибі нашим Повітряним силам, усім нашим зенітникам, кожному і кожній, хто захищає Україну і наших людей”, – зазначив президент.

Нагадаємо, ми писали сьогодні: як повідомляє “Укренерго”, є влучання на кількох об’єктах високовольтної інфраструктури у східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях.

Читайте також: Попадань в об’єкти критичної інфраструктури Миколаївщини немає, – Кім

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button