ПригодиСуспільство

Символ стійкості: у Миколаєві після влучання ракети продовжує йти годинник у зруйнованій квартирі (відео)

"У цій квартирі не залишилося ні кухні, ні кімнатки, нічого взагалі"

Цей материал також доступний

Фотографію з уцілілим годинником у зруйнованій російськими снарядами багатоповерхівці виклали в соцмережі волонтери. “Вони рахують хвилини до перемоги”: так кажуть про стрільців, що йдуть, жителі міста, передає FREEДОМ.

Звичайна п’ятиповерхівка в Миколаєві – одна з багатьох будівель, які обстріляла путінська армія. Коли сюди прилетіла російська ракета, всередині були люди. Сім жителів загинули.

“Я навіть вибуху не чув, мене відразу миттєво оглушило. У мене в квартирі посипалася штукатурка. У мене одразу квартира на другому поверсі, де був епіцентр вибуху. У цій квартирі не залишилося ні кухні, ні кімнатки, нічого взагалі”, – розповідає мешканець п’ятиповерхівки Павло, якому завдяки щасливому випадку вдалося вціліти.

У його оселі вилетіли вікна, а двері просто розірвало. У багатьох інших квартирах така сама картина. За словами мешканки Миколаєва Ангеліни, на п’ятому поверсі у знищеному російською ракетою будинку раніше мешкала її бабуся, пенсіонерка зараз за кордоном.

“На останньому поверсі її квартира була. Я прийшла сюди і не могла зрозуміти, що взагалі, навіщо, навіщо це сталося”, – каже дівчина.

В одній із квартир на четвертому поверсі немає зовнішньої стіни, зруйновано частину кімнати, проте вцілів годинник. Звичайний годинник на батарейках. Такі були в кожному другому будинку на початку 2000-х років.

“Хто його знає, як вони вціліли, вони заводилися. Там видно хороші перекриття”, – вважає мешканка Миколаєва Людмила.

У момент удару вдома нікого не було. Місцеві жителі кажуть, що у квартирі жила раніше бабуся, до того, як стався обстріл, її вивіз онук.

Фотографію із символом стійкості українців у соцмережі виклали волонтери. Після цього подивитися на миколаївський аналог півника з Бородянки приходять городяни.

“Свідок усіх цих страшних руйнувань. Люди загинули, вони все одно відраховують час і відраховує далі тільки мирний час”, – кажуть жителі Миколаєва.

На думку городян, саме місто Миколаїв – символ незламності.

Мешканці понівеченої російськими загарбниками п’ятиповерхівки повернулися до свого будинку, а годинник, що витримав удар російської ракети, і далі висить на стіні, а стрілки не припиняють свій хід.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button