ПолітикаПригоди

Миколаївського нардепа Волошина повідомили про підозру в держзраді

Також він підозрюється в нанесенні умисного тілесного ушкодження активісту

Цей материал також доступний

На основі доказів, зібраних контррозвідкою Служби безпеки України, підозру в державній зраді отримав народний депутат України Олег Волошин, який був обраний до Верховної Ради від забороненої ОПЗЖ, про що повідомив пресцентр СБУ.

Як свідчать матеріали слідства, протягом 2020-2021 років цей парламентарій сприяв військово-політичному керівництву росії у підривній діяльності проти України.

Серед іншого Волошин цілеспрямовано маніпулював громадською думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема, подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю.

“Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, – наголосили в СБУ.

Там додали, що Генеральним прокурором складено повідомлення про підозру народному депутату України за ч. 1 ст. 1 Закону. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

У межах відкритого кримінального провадження співробітники СБУ спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генерального Прокурора проводять слідчі дії за адресою реєстрації фігуранта та його родичів і зв’язків.

“Проводиться комплекс заходів щодо притягнення Волошина, який переховується від правосуддя за кордоном, до справедливої відповідальності”, – зазначили правоохоронці.

В Офісі Генерального прокурора додали, що також народного обранця підозрюють у тому, що він заподіяв умисне легке тілесне ушкодження активісту.

Нагадаємо, Волошин заявляв, що суверенітет України “передали під зовнішнє управління”, і така країна “не зможе відновити суверенітет над українським Кримом”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button