Пригоди

Втрати Росії на війні прискорили зростання і досягли 200 тисяч військових, - NYT

За даними Генштабу ЗСУ на 03.02.2023 року, в Україні вже вбито близько 130 тис. російських окупантів

Цей материал також доступний

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну, втрати росії досягли 200 тисяч убитими і пораненими військовослужбовців. Про це 2 лютого 2023 року написали в The New York Times.

Зазначається, що особливо великих втрат російська армія зазнала в боях за Бахмут і Соледар.

“Москва відчайдушно потребує великої перемоги на полі бою і розглядає Бахмут як ключ до захоплення всього Донбасу”.

Російські військові відправили погано навчених новобранців і колишніх ув’язнених на передову, прямо на шляху українських артилерійських обстрілів і кулеметів. За словами американських офіційних осіб, втрати РФ стрімко зростають, щодня гинуть або отримують поранення сотні солдатів.

“Ці втрати тільки за 11 місяців у 8 разів перевищують американські за два десятиліття війни в Афганістані”, – ідеться в статті.

Водночас, як пише видання, людські жертви навряд чи стануть стримувальним фактором для військових цілей президента рф Володимира Путіна.

“Війна ведеться за типом боротьби, з якою країна зіткнулася під час Другої світової війни, коли загинуло понад 8 мільйонів радянських солдатів. Путін готовий до сотень тисяч жертв в Україні, хоча більша кількість жертв може підірвати його політичну підтримку”, – йдеться в публікації.

За словами високопоставлених осіб у Пентагоні, у російських військ закінчуються боєприпаси для протистояння, тому натомість вони відправляють хвилями ув’язнених.

Російські військові слідували схемі “Вагнера” і навмисно використовували погано навчені війська, щоб відволікати і виснажувати український вогонь, заявили високопоставлені представники американських військових і Міністерства оборони США.

Зазначимо, що, за даними Генштабу ЗСУ на 03.02.2023 року, в Україні вже вбито близько 130 тисяч російських окупантів:

втрати росіян в Україні на 3 лютого 2023 року

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button