СуспільствоТема дня

У Миколаєві почали вакцинувати проти COVID-19 дітей 5 - 11 років

Направлення слід отримати у сімейного лікаря

Цей материал також доступний

У Миколаєві почали вакцинувати від коронавірусу дітей 5 – 11 років, про що повідомила начальниця управління охорони здоров’я міської ради в коментарі “Суспільному”. Станом на 1 лютого 20232 року щеплення отримали 90 дітей зазначеного віку.

“До повномасштабної війни ми вакцинували дітей від 12 до 18 років. Тоді прищепили близько 4 тисяч осіб із цієї категорії. 19 січня 2023 року отримали вакцину для дітей від 5 років. Батьки охоче йдуть на вакцинацію”, – каже Ірина Шамрай.

Щеплення дітям 5 – 11 років роблять спеціальною вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Доза для маленьких миколаївців значно менша, ніж для дорослих.

При цьому медпрацівники наголошують, що важливо зробити щеплення дітям із хронічними захворюваннями, адже саме вони мають вищий ризик важкого перебігу хвороби. Направлення слід отримати у сімейного лікаря.

Загалом від початку вакцинальної кампанії два щеплення від коронавірусу отримали понад 220 тисяч миколаївців. За словами Шамрай, це вплинуло на рівень захворюваності. Кількість випадків COVID-19 знижується.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button