ПригодиТема дня

П'яного водія зупинили на блокпосту в Корабельному і попросили допомогти робити бліндаж, а коли той втомився - склали протокол

Суд оштрафував порушника на 17000 грн і позбавив права керувати транспортом терміном на рік

Цей материал також доступний

У січні 2023 року Корабельний районний суд м. Миколаєва виніс Ухвалу щодо безробітного місцевого жителя, який керував автомобілем у п’яному вигляді.

Згідно з протоколом про адмінправопорушення, 15 травня 2022 року (о 22:30) Олександр Душин їхав на Chery Eastar проспектом Богоявленським у Корабельному районі з ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння за допомогою алкотестера “Драгер” відмовився, пройшов огляд у передбаченому законом встановленому порядку в медичній установі – результат склав 1,83 проміле.

У судовому засіданні чоловік свою провину не визнав, а суду пояснив, що співробітники поліції того вечора (близько 20:00) зупинили його на блокпосту. Він справді був напідпитку, бо того дня вживав пиво. Поліцейські попросили його допомогти робити бліндаж на блокпосту, він погодився і носив мішки, а коли втомився, інспектори повідомили, що тоді складатимуть протокол, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Незважаючи на невизнання вини підсудним у скоєнні правопорушення, його вина підтверджується дослідженими в судовому засіданні доказами, зокрема відеозаписом з нагрудного реєстратора патрульного, з якого вбачається, що 15.05.2022 року о 22:07 годині співробітники поліції встановлюють анкетні дані Душина, і останній підтверджує, що він їхав за кермом автомобіля Chery Eastar; що продуватиметься за допомогою Драгера не буде на місці затримання та згоден проїхати до медичного закладу для його огляду на стан алкогольного сп’яніння.

Згідно з обстеженням Душина лікарем-наркологом того вечора було встановлено діагноз, який внесено до акта медичного огляду: гостра алкогольна інтоксикація неускладнена.

Зрештою, суд ухвалив визнати Душина винним у скоєнні адмінправопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу 17000 грн із позбавленням права керування транспортними засобами строком на рік.

Штраф належить перерахувати до державного бюджету на користь держави. Також із Душмна стягнули судовий збір у розмірі 536,80 грн у дохід держави.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button