ПригодиСуспільствоТема дня

"Скоро почнуть працювати сапери": дачники за Лупаревим страждають без газу, чекаючи на розмінування

"В ОДА чесно говорили, що дачі - це буде останній пункт", - розповіла дачниця

Цей материал також доступний

Миколаївці, які нині проживають у дачних кооперативах, розташованих за с. Лупареве, кілька місяців очікують, коли їм повернуть газопостачання. Лупареве, кілька місяців очікують, коли їм повернуть газопостачання, яке було відключено через аварійну ситуацію під час обстрілу російськими окупантами, а тепер потребує (за роз’ясненням “Миколаївгазу”) розмінування території та подальшого дозволу від військової адміністрації на проведення газових робіт.

“20 км від міста. Нічиї. Без води, світла і газу. Без тепла і гарячої їжі. Ми вижили весну, літо й осінь під Градами, Смерчами, Піонами та іншою хренью, що летіла на нас… орків вигнали – ми зітхнули. І тут – холоди. Без газу нам важко… Вибачте, але наболіле. Багато миколаївців, і не тільки з Корабельного району, мають дачі за селом Лупареве. А з війною багато хто переїхав туди, тому що ракет там менше, а підвалів більше. І все було б добре. І артобстріли пережили, і касетки вийняли. А ось без газу – ніяк. АТ “Миколаївгаз” відключив чотири кооперативи, коли прилетіло у вересні 2022 року поблизу газопроводу. Решту кооперативів відключили ще 31 травня. І все. Капець. Край. Ппц. І всіляко інша ненормативна лексика.

Цікаво, що влітку під артобстрілами вони приїжджали, перевірили, увімкнули. Дякую за це. Але це було літо. А зараз зима, холодно… Я особисто зверталася листами в обладміністрацію, облраду, АТ “Миколаївгаз”, кол-центр… Я телефонувала головному інженеру “Миколаївгазу”, секретар запитувала про проблему. Відтоді відповідь одна: “Його немає”. Дуже ображає таке ставлення до споживачів. Я оплачувала всі роботи, матеріали, проєкти з газопостачання. А впливу на АТ “Миколаївгаз” не маю жодного…”, – повідомила до редакції “Корабелів.Інфо” одна з дачниць.
Світлана Б.

“На гарячій лінії уряду і Президента зареєстрували звернення, дали йому номер, але відповіді поки що немає. В обласній держадміністрації кажуть, що Вітовський район зараз у пріоритеті, але чесно сказали, що дачі – це буде останній пункт.

За Лупаревим – 17 кооперативів без газу. У нашому кооперативі зараз постійно живуть 13 сімей. Загалом по кооперативах, за даними старости, – 150 домоволодінь. За списками сільської ради допомогу отримують 150 домоволодінь. Це приблизно 400 осіб. Багато чи мало? Вони без газу. Боляче. Дачники – це ніхто. Ми не потрібні ні місту, ні ОТГ. А там живуть роками люди…”, – додала обурена жінка.

Редакція “Корабелів.Інфо” звернулася до голови Галицинівської об’єднаної територіальної громади (до складу якої входить і село Лупареве, і яка підпорядковується військовій адміністрації Миколаївського району) з проханням прокоментувати цю ситуацію.

– Заявки було давно надіслано, і вже з понеділка (30 січня) сапери працюватимуть на території дачних кооперативів за Лупаревим. Потім ми повідомимо газівників, коли буде там розміновано. У який термін впораються сапери – я знати не можу. Не все так швидко, не все відразу, але робиться, – обнадіяв голова ОТГ Іван Назар.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button