Суспільство

Через аномально теплу погоду в Миколаєві розквітли проліски

Попереднє рекордно раннє цвітіння було зафіксовано кілька років тому 29-30 січня

Цей материал також доступний

Середня температура в Миколаївській області в січні 2023 року на 5-6 градусів перевищує абсолютний середній максимум за багаторічним спостереженням. Через потепління в Миколаївському зоопарку 21 січня розцвіли перші проліски, про що “Суспільному” повідомила черговий синоптик Миколаївського гідрометцентру Уляна Трумбіцина.

За словами Уляни Трумбіциної, перевищення температури повітря спричинене теплим циклоном, який зачепив Миколаївщину.

“Був дуже потужний циклон і центр його розміщувався над Скандинавією, а вся Європа і Миколаївська область були під впливом передньої частини цього висотного утворення. Це тепло у нас було п’ять днів і спричинило такі аномальні температури”, – сказала Трумбіцина.

Саме через аномальне тепло 21 січня в Миколаївському зоопарку розквітли проліски. Попереднє рекордно раннє цвітіння було зафіксовано кілька років тому 29-30 січня.

На цей тиждень, 23-29 січня, за словами Уляни, миколаївців очікує прохолодніша погода. Вночі до шести градусів морозу, а вдень від 0 до +5.

У першій половині тижня, 23-25 січня, у Миколаєві та області спостерігатиметься хмарна погода, переважно без опадів. Із четверга, 26 січня, можливий дощ і мокрий сніг. Також очікується зниження нічних температур до шести градусів морозу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button