ПригодиТема дня

Уродженці Корабельного району Діані Панченко, яка працює пропагандисткою в окупантів, оголосили про підозру

Розслідуванням її діяльності займається СБУ

Цей материал також доступний

Служба безпеки України оголосила проросійській пропагандистці Діані Панченко, уродженці Корабельного району, про підозру в поширенні виправдань збройної агресії Росії проти України, про що повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з офіційним повідомленням, Панченку оголосили про підозру за ч. 3 ст. ст. 436-2 Кримінального кодексу. Їй загрожує позбавлення волі строком від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше вона була телеведучою на телеканалах підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука. Після початку повномасштабного вторгнення Росії підтримала російських загарбників і в серпні 2022 року виїхала до тимчасово окупованого Донецька, де випускала маніпулятивні сюжети на користь окупантів. Також для “розгону” деструктивного контенту активно використовувала соцмережі, зокрема заборонені в Україні, у своїх провокаційних проєктах підтримувала захоплення частини східних регіонів України.

Панченко створила так званий “документальний фільм”, у якому виправдовує військові злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя.

Розслідування проти Панченка СБУ почала 4 січня. Тоді вже було відомо, зокрема, що вона опублікувала на своєму YouTube-каналі відео так званого “інтерв’ю” з українськими військовими Сергієм Мироненком і Михайлом Швецем, які перебувають у полоні російських загарбників.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button