Суспільство

Війна: ЗНО для абітурієнтів не буде, але буде мультипредметний тест

Раніше на ЗНО обов'язковими були українська мова та історія України

Цей материал також доступний

Замість Зовнішнього незалежного оцінювання українські випускники шкіл цього року складатимуть національний мультипредметний тест, на основі якого їх прийматимуть до вишів. Про це сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет на брифінгу щодо моделі вступної кампанії 2023 року, – передає “Інтерфакс-Україна”.

“Сьогодні єдиним інструментом вступу є зовнішнє незалежне оцінювання, але з огляду на безпекову ситуацію ми моделюємо максимально безпечний вступ, враховуємо думку батьків та абітурієнтів і подаємо на розгляд Верховної Ради спільно узгоджену модель прийому в рамках удосконаленого національного мультипредметного тесту (НМТ) щодо вступу у 2023 році”, – заявив він.

Зокрема, удосконалений національний мультипредметний тест складатиметься з двох обов’язкових предметів: українська мова та математика, а також одного предмета на вибір: історія України, іноземна мова (англійська, французька, німецька або іспанська мова), фізика, хімія або біологія (зробити вибір необхідно під час реєстрації на НМТ).

Раніше на ЗНО обов’язковими були українська мова та історія України.

Тривалість тестування буде 180 хвилин, до нього увійдуть три блоки предметів, а час можна буде розподіляти за блоками самостійно.

З української мови, історії України, хімії та біології буде по 30 тестових завдань, з іноземних мов – 32 завдання, з математики – 22 завдання і з фізики – 20 завдань.

Згідно з правилами, вступники на мистецькі та спортивні спеціальності складатимуть і НМТ, і творчий конкурс.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button