Пригоди

Новорічна п'яна їзда в Корабельному районі: водій залишився безкарним

Його просто не змогли викликати до суду протягом року

Цей материал також доступний

Корабельний районний суд міста Миколаєва завершив розгляд адміністративної справи стосовно безробітного Ануфрієва Івана Віталійовича, обвинуваченого в п’яній їзді, про що йдеться в постанові суду, розміщеній у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У постанові зазначається, що ще 19 січня 2022 року до Корабельного районного суду з Управління патрульної поліції в Миколаївській області надійшла справа про адміністративне правопорушення щодо Ануфрієва. У ньому зазначалося, що 1 січня 2022 року о 03:40 на вул. Океанівській обвинувачений у нетверезому стані керував автомобілем LAND ROVER, тест на стан алкогольного сп’яніння пройшов на місці зупинки транспортного засобу, результат тесту “Drager alcotest” склав 1,1 проміле. За цим фактом було складено протокол.

Згідно з вимогами ст.268 Кодексу про адмінправопорушення, справу про адміністративне правопорушення розглядають у присутності особи, яка притягається до відповідальності. За відсутності цієї особи справа може бути розглянута лише у випадках, коли є дані про своєчасне її повідомлення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

Спочатку розгляд справи було призначено до розгляду на 8 лютого 2022 року, однак у призначений судом час чоловік не з’явився, а інформація про отримання останнім виклику до суду не надходила. 7 червня 2022 року повідомити його про дату, час і місце судового засідання за наявним у справі номером мобільного зв’язку також не вдалося. Згідно з довідкою секретаря судового засідання, за повідомленням оператора, на номер телефону, вказаний як засіб зв’язку з ним, абонент не може прийняти дзвінок.

У зв’язку з відсутністю відомостей про повідомлення чоловіка про розгляд відносно нього даної справи, розгляд було відкладено з вжиттям заходів щодо його виклику засобами поштового зв’язку.

Водночас, 20.07.2022, 05.09.2022, 30.09.2022, 27.10.2022, 01.12.2022 Іван Ануфрієв до суду не прибув. Судом його викликали шляхом направлення судової повістки рекомендованою поштою зі зворотним повідомленням, однак, згідно з довідкою пошти, адресат відсутній за вказаною адресою.

“З урахуванням наведених обставин і вимог ст. 268 КУпАП, розгляд справи в передбачені ст. 38 КУпАП строки виявився неможливим”, – йдеться в постанові суду.

Відповідно до пункту 7 частини першої статті 247 КУпАП до підстав, за яких провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю, віднесено закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу. Згідно з частиною 6 статті 38 КУпАП, адміністративне стягнення за вчинення правопорушень, передбачених ст. 130 цього Кодексу, може бути накладено протягом одного року з дня вчинення правопорушення.

У цій справі строк накладення адміністративного стягнення сплив 1 січня 2023 року.

“З огляду на викладене, незважаючи на те, що судом вжито всіх процесуально можливих засобів забезпечення розгляду справи у строки, передбачені ст. 38 КУпАП, однак за об’єктивних обставин станом на 1 січня 2023 року строк накладення на особу адміністративного стягнення закінчився. Згідно зі ст. 247 КУпАП, провадження у цій справі слід закрити”, – ідеться в постанові.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button