ПолітикаСуспільство

"Друг ППОшник розповів", - Арестович виправдався за обман у прямому ефірі про збиття ракети Х-22 у Дніпрі

Радник Офісу президента України Олексій Арестович виправдався за свої слова про “збиття” силами ППО ракети Х-22 у Дніпрі 14 січня. За його словами, інформацію йому передав “друг ППО-шник”, а “робота ППО” була однією з версій вибуху.

Про це Арестович написав у своєму Telegram.

За словами радника ОП, до моменту підключення до ефіру він “був у стані, коли засинав на ходу і ледве ворочав язиком”. Також Арестович додав, у нього немає редакторської групи, яка могла б оперативно перевіряти і звіряти інформацію.

Тому коли його “товариш, колишній ППО-шник” розповів, що в момент влучання ракети перебував неподалік і почув два вибухи, Арестович припустив, що одна з версій вибуху – робота української протиповітряної оборони.

“Мій товариш, колишній ППОшник, йшов вулицею в момент влучання. Він мені сказав, що на 100% чув два вибухи і впізнав, перший як роботу ППО. Досі він не помилявся. І був упевнений, що ракету збили. Меседж мав би звучати так: – Є версія, що збила ракета ППО. Є такі-то ознаки на її користь. Є інша версія – пряме попадання в будинок. А потім – то та се, та відволіклися, та пішли по іншій лінії, це живий ефір. Якби я був хоч трохи у формі, то витягнув би лінію”, – написав він.

Як відомо, тема зі “збиттям” російської ракети Х-22 виникла після заяви радника ОП Олексія Арестовича. За його словами, ракета, що влучила в будинок у Дніпрі, була підбита ППО. Однак цю інформацію спростували в Повітряних Силах ЗСУ. Там заявили, що у ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати цей тип ракет.

Також у ЗСУ визнали, що минулі повідомлення про збиття російських ракет Х-22 були недостовірними.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button