СуспільствоТема дня

Близько мільярда гривень було спрямовано у 2022 році на утримання лікарень Миколаєва

Кому належить безоплатне обстеження та лікування

Цей материал також доступний

Завдяки пакетам, укладеним із Національною Службою здоров’я України у 2022 році, на утримання міських медичних закладів міста Миколаєва було спрямовано близько одного мільярда гривень.

“Ми відкрили буквально днями ПЛР-лабораторію нову, яка допоможе нам діагностувати близько 30 різних інфекційних захворювань.

Ми встановили комп’ютерний томограф в одному з наших закладів, який уже близько 400 обстежень провів. І це найсучасніше обладнання було закуплено за кошти держави”, – каже начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай.

Як нагадує МОЗ, консультації лікарів, діагностика, інструментальні дослідження, медичний супровід, проведення операцій тощо. у медзакладах, що мають договір із НСЗУ, є безоплатними для пацієнтів. За проведення комп’ютерної томографії (КТ) також платить держава.

Зробити КТ безоплатно можна в медзакладах, які підписали договір із НСЗУ на амбулаторну допомогу та мають відповідне обладнання і можливості для проведення обстеження. Дізнатися адресу та контакти найближчої лікарні, в якій можна безоплатно зробити КТ, допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 (поки що, з міркувань безпеки, ці дані на офіційному сайті НСЗУ закриті).

Звертаємо увагу, що обстеження для пацієнта мають проводити безоплатно, якщо він має показання до КТ та направлення від лікаря. За направленням необхідно звернутися до сімейного або лікуючого лікаря.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button