Суспільство

"Який туризм", - екс-нардеп із Корабельного обурений податками для бізнесу, зупиненого через війну

Він звернувся до керівництва області

Цей материал також доступний

Колишній народний депутат Геннадій Задирко, який служить у Збройних силах України, обурився, що з бізнесу, який через повномасштабну війну зупинив свою роботу, продовжують збирати десятки тисяч гривень податків. Свою заяву він адресував, зокрема, голові Миколаївської обласної військової адміністрації Віталію Кіму, його заступнику Миколі Маринову та голові облради Ганні Замазєєвій.

“Ще недавно, до війни, були популярні такі теми: підтримка підприємців, розвиток туризму тощо. В області створювалися цілі департаменти, відділи, управління, комітети. Упевнений, що чиновники досі там числяться й отримують заробітну плату. І все б нічого, бо про що можна говорити – війна! Який туризм, яке підприємництво. Але перебуваючи у відпустці після поранення, отримую поштою конверт від цілого головного управління (не головних там просто немає), де мені пропонують сплатити за комерційне використання земельної ділянки в Коблевому 41 261.83. Адекватна людина просто здивується, не розуміючи, як можна платити за комерційне використання земельної ділянки, якщо війна, якщо туристичний бізнес не міг працювати, і взагалі, комерційне використання ділянки було неможливим.

Так от, шановні можновладці, викиньте в сміття нікому не потрібні програми з розвитку, підтримки, початку бізнесу, туристичної привабливості. 2022 не змогли працювати, тому що під обстрілами туристичний бізнес виглядає дуже екстремально”, – написав він.

Екс-нардеп додав, що існує відповідний лист від 22 грудня, які території вважати зоною бойових дій і які ні.

“Пропоную, якщо потрібно, зберіть сесію обласної ради, визначте, які території і чому не можуть підпадати під податки і збори. (наступний лист щастя – податок на нерухомість) і надішліть своє бачення в міністерства економіки, фінансів. Ну і, звичайно, найголовнішим. Як людина з державницькою позицією, погоджуюся: місцеві бюджети мають отримати наповнення. Але прийміть рішення про якісь реальні платежі, тому що всім важко і ми повинні бути разом. І держава, і солдат, і волонтер, і підприємець… Чи не правда?

РS. Ще підказка: податкова може нарахувати туристичний збір, і штрафи за незаконне проживання військових… Не треба подяки”, – написав Задирко.

Зазначимо, що екснардеп є співвласником туристичного бізнесу, зокрема бази відпочинку в курортній зоні Миколаївської області.

Нагадаємо, що Геннадій Задирко від початку повномасштабного вторгнення пішов служити рядовим до 79 окремої десантно-штурмової бригади і отримав поранення на Донбасі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button