Суспільство

"Ми не чекатимемо дива, адже творимо його самі", - Зеленський привітав українців з Різдвом

Привітав християн Західного обряду з Різдвом

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський привітав християн Західного обряду із Різдвом. Відповідне відео опубліковане Офісом Президента.

Поява на світ Христа для всіх християн давали віру та надію, проте для українців ситуація змінилася. Через війну за столом можуть бути порожні стільці чи навіть звучати звуки обстрілів.

Україна вже понад 300 днів та 8 років протистоїть злу та темряві. Однак у цій битві є ще одна зброя — меч і молот українського духу та свідомості, Божа мудрість, хоробрість та відважність.

Президент зазначає, що зло розіб’ється про цю броню наче кам’яну стіну. Україна витримала початок війни, ракетні удари, погрози ядерної зброї та терор, тож витримає і зиму.

“Сьогоднішній день і всі прийдешні зимові свята ми зустрічаємо за непростих обставин. Хтось побачить сьогодні першу зірку в небі над Бахмутом, Рубіжним, Кремінною. Уздовж тисяч кілометрів лінії фронту. Хтось – на трасі, на шляху від українсько-польського кордону на Херсонщину чи Запоріжжя. Хтось побачить її крізь дірки знівеченого кулями даху власного будинку. … А хтось зустріне це Різдво у неволі, але нехай пам’ятає, що ми йдемо і за цими нашими людьми, ми повернемо волю всім українцям та українкам.

Хоч би де ми були, ми будемо сьогодні разом. І разом подивимося у вечірнє небо. І разом пригадаємо ранок 24 лютого. Згадаємо, скільки пройшли. Згадаємо «Азовсталь», Ірпінь, Бучу, Краматорськ, Зміїний, Чорнобаївку, Ізюм, Херсон. Ми загадаємо бажання. Одне на всіх. І відчуємо радість. Одну на всіх. І зрозуміємо істину. Одну на всіх.

І ми ніколи не зазнаємо дефіциту хоробрості та незламності. Ми пережили багато гірких новин і будемо заслужено зустрічати добру звістку. Ми співатимемо колядки – бадьоро, як ніколи, – щоб голосніше звуку генератора. Ми почуємо голоси та вітання рідних – у душі, навіть якщо ляжуть зв’язок та інтернет. І навіть у суцільній темряві ми знайдемося, щоб міцно обійняти один одного. І якщо не буде тепла, довго обійматимемося, щоб зігріти один одного”, — заявив лідер держави.

Резюмував свій виступ Володимир Зеленський словами про те, що жодні дрони-камікадзе не здатні погасити сяйво різдвяної зорі, його не поранять жодні “Кинджали”, вони зламаються про український сталевий дух. Боротьба буде продовжуватись без зупинок.

“Ми відзначатимемо свої свята! Як завжди. Ми посміхатимемося і радітимемо. Як завжди. Відмінність одна: ми не чекатимемо дива, адже творимо його самі. Христос народився! Славимо Його!”, – підкреслив Зеленський.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button