Суспільство

За п'ятьма кожним українцем: з 1 січня стартує програма з безкоштовної заміни ламп розжарювання на світлодіодні

Отримати їх можна буде у відділеннях "Укрпошти"

Цей материал також доступний

З 1 січня в Україні стартує програма безкоштовної заміни населенню 50 мільйонів застарілих ламп розжарювання на нові світлодіодні, про що під час інформаційного телемарафону заявила перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко .

“Ця програма стартуватиме з нового року. Це означає, що люди віком від 18 років можуть прийти до “Укрпошти” або залишити свою заявку спочатку на порталі “Дія”, а потім прийти до відділення “Укрпошти”. Одна людина може замінити п” “Сять таких лампочок”, – сказала вона.

Також міністр зазначила, що наразі немає чітких термінів дії програми.

“Ми зробимо програму достатньо довгою, щоб усі громадяни України, які бажають замінити ці лампочки, могли реалізувати цю можливість. Точно січень, лютий, березень”, – сказала вона.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський на міжнародній конференції “Солідарність з українським народом” заявив, що дефіцит енергосистеми України могли б суттєво перекрити 50 мільйонів LED-ламп, придбання яких можуть профінансувати міжнародні партнери. Згодом стало відомо, що Європейський Союз профінансує закупівлю близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button