Пригоди

Держава виплатить компенсацію українцям, які побували у російському полоні

Також кошти будуть перераховані на рахунки тих громадян, які досі незаконно утримуються Росією

Цей материал також доступний

Українці, які побували в російському полоні, отримають компенсацію від української держави, також кошти буде перераховано на рахунки тих громадян, які досі незаконно утримуються Росією. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Комісія при Мінреінтеграції ухвалила рішення щодо встановлення фактів позбавлення цих громадян свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Створення цієї комісії було зроблено відповідно до Закону України “Про соціальний та правовий захист осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України та членів їхніх сімей”.

Перше засідання комісії відбулося у п’ятницю, 16 грудня . До її складу входять представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, інших міністерств та відомств. Також членами комісії є представники громадських організацій.

Згідно з рішенням комісії, Міністерство реінтеграції виплатить компенсацію українцям, які побували у російському полоні. Кількість таких станом на сьогодні, за інформацією міністерства, 474 особи.

Вони отримають компенсацію у розмірі 100 тисяч гривень кожному.

Також аналогічну компенсацію отримають українці, які й досі незаконно утримуються російським режимом. Їх зараз налічується 173 особи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button