Суспільство

Миколаїв фіксує збитки, завдані російським агресором: попередня цифра становить 852 млн євро

Про це повідомили у Миколаївській міській раді

Цей материал також доступний

Учора, 16 грудня у Києві презентували незалежний аналітичний звіт щодо оцінки пошкоджень Миколаєва. Його підготувала команда проекту “Росія заплатить” Київській школі економіки за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС та уряду Данії. За даними у Миколаєві зафіксували збитки, завдані російським агресором у 852 млн. євро.

Про це повідомили 17 грудня у Миколаївській міській раді.

Останні три роки Миколаїв разом з компанією SoftPro розробляв сучасну геоінформаційну систему. Простими словами, це карта міста з високою деталізацією, на яку потім накладаються різні «шари» з потрібною інформацією. Наприклад, стан і вік комунікацій, будівлі, вежі мобільного зв’язку тощо .д. Саме за допомогою ГІС ми фіксуємо пошкодження, заподіяні місту атаками російських терористів”, – каже мер.

Коли почалося тісне співробітництво з урядом Данії, чиновники попросили профінансувати розробку додаткового “шару” ДВС із даними про руйнування.

“Фахівці цього проекту вивчають нашу інформацію про наслідки російських обстрілів та порівнюють її зі знімками супутників, іншими візуальними даними та даними профільних міністерств. Оцінюють обсяги пошкоджень та потенційну вартість завданих Миколаєву збитків”, – повідомив у своєму Telegram Олександр Сенкевич.

Міський голова повідомив, що отримані результати фахівцями проекту міська влада, у свою чергу, використовує для верифікації даних про пошкодження у міській геоінформаційній системі.

“Це онлайн-карта Миколаєва з позначеними на ній усіма об’єктами, ураженими російськими терористичними військами, та детальною інформацією про пошкодження (наприклад, тип і площу об’єкта, цільове призначення, характер пошкоджень, фото до і після обстрілу тощо). майбутньому в цьому модулі відображатимемо і всі проекти оновлення у місті”, – пояснив градоначальник.

Також мер зазначив, що це перший подібний проект в Україні, досвід якого стане прикладом для інших міст і може бути вбудований у такі проекти на національному рівні.

{%ALT_TEXT%}
Презентація ушкоджень Миколаєва

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button