Пригоди

65-річній мешканці Миколаєва повідомили про підозру за підтримку окупантів

Повідомляє ГУНП у Миколаївській області

Цей материал також доступний

65-річній пенсіонерці з Миколаєва, яка у месенджері виправдовувала військові дії російської федерації на території України, слідчі поліції повідомили про підозру.

Про це повідомляє ГУНП у Миколаївській області.

Викрили незаконну діяльність 65-річної жінки дізнавачі Миколаївського районного управління поліції спільно із співробітниками відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області ДКП НПУ. Процесуальне керівництво у виробництві здійснює окружна прокуратура Миколаєва.

“Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що фігурантка в месенджері вела особисте листування зі знайомою, яка знаходиться на території російської федерації. Жінка підтримувала дії держави-агресора у проведенні агресивної війни проти України, заперечувала неправомірні дії росії проти нашої країни, визнавала правомірними. частини територій України, глорифікацію представників збройних формувань Росії та представників окупаційної адміністрації Росії”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці ідентифікували особу громадянки, встановили фактичне місце її знаходження та провели обшук за місцем проживання. У ході слідчих дій поліцейські вилучили відповідну техніку та припинили злочинну діяльність фігурантки.

Наразі слідчі Миколаївського районного управління поліції повідомили жінці про підозру ч. 2 ст. 436-2 КК України («Виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників»). Їй загрожує до п’яти років ув’язнення.

Продовжується досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button