Суспільство

Резніков вважає, що росіяни планують новий широкий наступ у лютому

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російські війська готуються до нового масштабного наступу в лютому наступного року.

“[Призовники] готуються щонайменше три місяці. Це означає, що вони намагаються розпочати наступну хвилю наступу, ймовірно, у лютому, як і минулого року. Це їхній план”.

Резніков заявив, що хоча Україна зараз здатна успішно захищатися від російських ракетних атак, спрямованих на ключові об’єкти інфраструктури, включаючи енергетичну мережу, з’являються докази того, що Кремль готує новий широкий наступ.

Говорячи про часткову мобілізацію в Росії близько 300 тисяч військових, Резніков припустив, що в той час як половина з них, часто після мінімальної підготовки, використовується для посилення сил Москви після низки невдач на полі бою, решта готується ретельніше для майбутніх наступальних дій.

“Друга частина мобілізованих, приблизно 150 тисяч осіб, розпочала свої навчальні курси у різних таборах”, – сказав Резніков.

Міністр очікує, що Росія продовжить мобілізацію своїх громадян після нинішньої часткової мобілізації, описавши основну тактику російського командування як м’ясорубку, коли вони кидають у бій якнайбільше людей, сподіваючись, що вони переважають менші за чисельністю українські сили.

“Якби це була м’ясорубка проти м’ясорубки, ми програли б. Було б помилкою сприймати нас як маленьку радянську армію, яка воюватиме з великою радянською армією. Звичайно, велика радянська армія перемогла б, а маленька радянська армія програла б, але ми не радянська армія”, – наголосив Резніков.

Він висловив думку, що Україна зараз перемагає Росію у повітрі. За його словами, українські системи протиповітряної оборони підвищили свою ефективність з 50% на початку повномасштабної війни до 80% у грудні .

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button