Пригоди

На Миколаївщині окупанти зруйнували будинків майже на $2 мільярди

Загальна сума збитків, завданих інфраструктурі України, становить понад 136 мільярдів доларів

Цей материал також доступний

Загальна сума збитків, завданих інфраструктурі України, становить понад 136 мільярдів доларів, 1,9 із них — збитки житлового фонду, зафіксовані в Миколаївській області, про що свідчить звіт аналітичного центру при Київській школі економіки на листопад 2022 року .

Порівняно з останнім звітом від вересня 2022 року найбільших збитків завдано енергетичній інфраструктурі, промисловості та державним та приватним підприємствам. Сума збитків промисловим підприємствам України зросла на 3 мільярди доларів та становить 13 мільярдів доларів. Це третя за величиною стаття шкоди інфраструктурі. Збитки енергетичної інфраструктури збільшилися до 6,8 мільярдів. Очікується, що сума збитків може бути вищою, оскільки відсутня повна інформація про стан українських підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, та детальна інформація про збитки, завдані інфраструктурі енергетики країни.

Станом на листопад 2022 року також на 2 мільярди доларів зросли збитки, завдані житловому фонду — до 52,5 мільярдів. Нині частка житлового фонду у загальному обсязі збитків становить 38,6%. Число зруйнованих та пошкоджених приватних та багатоквартирних будинків у порівнянні з вереснем 2022 року зросло на 8 тисяч до 143,8 тисячі. З них 126,7 тисяч – приватних (індивідуальних) будинків; 16,8 тисяч – багатоквартирних будинків; майже 300 будинків – гуртожитки.

У п’ятірці найбільш постраждалих регіонів із руйнувань житлового фонду Донецька, Київська, Луганська, Чернігівська та Харківська області. У Миколаївській області, за даними інституту, зруйновано 5 162 об’єкти житлового фонду.

Внаслідок бойових дій продовжує зростати кількість пошкоджених та зруйнованих інфраструктурних об’єктів. Сума збитків інфраструктурі зросла до 35,6 мільярда доларів, їхня частка становить 26,2% у загальному обсязі. З них 26,6 мільярда – внаслідок прямої руйнації доріг, ще 4,4 – збитки “Укрзалізниці” від війни.

Порівняно з початком осені збільшилися також збитки, заподіяні внаслідок бойових дій інфраструктурі таких сфер як освіта — 8,2 мільярда доларів, охорона здоров’я — 1,7 мільярда доларів, культура, туризм та спорт — 2,1 мільярда доларів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button