Пригоди

Над розмінуванням Миколаївщини працюють 11 піротехнічних груп ДСНС

Найбільше робіт посідає Снігурівський район, який тривалий час був під окупацією

Цей материал також доступний

У Миколаївській області на території Снігурівки та в інших місцях, де велися бойові дії, продовжуються роботи з розмінування та приведення їх у безпечний стан, повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

Найбільше робіт посідає Снігурівський район, який тривалий час був під окупацією. Там працюють сім піротехнічних розрахунків із Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Черкаської областей, а також спеціального центру швидкого реагування ДСНС України із села Жеребкове Одеської області. Загалом у Миколаївській області щодня працюють 11 піротехнічних груп ДСНС.

Починаючи з 11 листопада та станом на 14 грудня піротехніками обстежено 852 га територій, виявлено та вилучено 2205 різнокаліберних боєприпасів у межах Баштанського та Миколаївського районів області. 14 грудня піротехніками ДСНС шляхом контрольованого підриву знищено боєприпаси, виявлені останніми днями в межах Баштанського району.

«Головне управління ДСНС України в Миколаївській області звертається до громадян, особливо мешканців деокупованих територій та районів ведення активних бойових дій. Піротехніки щоденно працюють над очищенням нашого краю від російських снарядів. Ця робота вкрай важка та небезпечна, тому

  • не наближуйтесь до небезпечних знахідок,
  • не робіть жодних дій у разі виявлення боєприпасів або їх уламків.
  • Натрапили на підозрілий або вибухонебезпечний предмет — одразу дзвоніть до екстрених служб по лінії 101 або 102!

Тільки так ви зможете убезпечити себе від травм та загибелі», – сказано у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button