Політика

Польський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму

російська агресія проти України є «грубим порушенням» заборони Статуту ООН

Цей материал також доступний

Польський Сейм ухвалив резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму разом із поправкою, запропонованою правлячою партією «Право і справедливість», про Смоленську катастрофу 2010 року, повідомляє PAP.

Резолюцію було прийнято більшістю у 231 голос, водночас 226 депутатів, включаючи опозицію, участі у голосуванні не брали.

Як зазначається у прийнятому документі, російська агресія проти України є “грубим порушенням” заборони Статуту ООН на застосування сили, а також “порушенням суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України”.

«Російська федерація має бути ізольована на міжнародній арені», – наголосили у Сеймі.

Як йдеться в резолюції, росія «несе пряму відповідальність за збивання літака Малайзійських авіаліній (рейс МН17) у липні 2014 року, коли загинули 298 пасажирів та членів екіпажу», а також за «катастрофу літака ВПС Польщі (рейс 101) у Смоленську року, в якому загинули 96 осіб, які перебували на борту, зокрема президент Республіки Польща Лех Качинський , польські чиновники, найвищі польські військові командири та військові командири країн-членів НАТО, а також депутати польського парламенту».

«Російські військові нападають по всій захопленій території, внаслідок яких загинули тисячі людей, у тому числі багато дітей. Російська федерація та підпорядковані їй структури та збройні формування здійснюють акти терору проти цивільної інфраструктури, страти без суду та слідства та викрадення людей, сексуальне насильство та тортури, виривання дітей із сімей з метою їх русифікації, масові депортації населення, примусовий заклик громадян України до російських озброєних сили та пограбування майна. росія неодноразово порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими», – наголошується у документі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button