Пригоди

Назвався лікарем: миколаївська пенсіонерка віддала шахраю понад 90 тис.грн. та $1500

Він діяв за схемою "родич у біді". ВІДЕО

Цей материал також доступний

Понад 90 тисяч гривень та 1500 доларів США віддала шахраю жінка “за врятування життя онуку”, – повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“За допомогою до поліції звернулася 83-річна мешканка обласного центру”. Жінка повідомила, що їй зателефонував невідомий чоловік, який представився лікарем-ортопедом. Незнайомець сказав, що її онук у лікарні і терміново потребує коштів на операцію. Схвильована пенсіонерка одразу погодилася та продиктувала незнайомцю свою адресу. Незабаром до будинку потерпілої підійшов незнайомець, якому вона віддала понад 90 тисяч гривень та 1500 доларів США.

Через деякий час старенька зателефонувала родичам, щоб розповісти про неприємну звістку, проте ті запевнили її, що з онуком усе гаразд. Зрозумівши, що її обдурили, жінка звернулася до поліції”, – йдеться у повідомленні.

Того ж дня вже за кілька годин співробітники Управління карного розшуку ГУНП та Миколаївського районного управління поліції встановили особу шахрая і разом із колегами з Одеси затримали його.

Зловмисником виявився 30-річний одесит, який раніше вже мав проблеми із законом за скоєння майнових злочинів.

Правоохоронці вилучили у шахрая гроші, одержання злочинним шляхом, – після проведення слідчих дій вони будуть повернуті власниці.

Слідчі Миколаївського районного управління поліції затримали фігуранта у порядку ст. 208 КПК України та повідомили йому про підозру за ч.2 ст.190 КК України “Шахрайство”. Чоловікові загрожує до трьох років ув’язнення.

Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Наразі встановлюється причетність затриманого до інших аналогічних злочинів на території області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button