ПолітикаСуспільство

Зеленський заявив, що буде президентом до Перемоги, а також озвучив сценарій завершення війни

Президент Володимир Зеленський розповів, що поки що не будує плани на якийсь час після перемоги України у війні з росією, але до цього часу обіцяє залишитися на посаді. За словами президента, війна закінчиться, коли Україна деокупує всю свою землю та відновить територіальну цілісність.

Про це Зеленський розповів у спецвипуску Netflix «Мій наступний гість не потребує представлення» з Девідом Леттерманом

Президент сказав, що не залишить посаду до закінчення війни. А також розповів, що хоче зробити після перемоги.

«До нашої перемоги я точно буду президентом. А там – навіть не думаю. Поки що не думаю, не готовий. Дуже хочеться просто на морі. Скажу вам відверто, Девіде, дуже хочу на морі. Просто на морі, коли ми вже перемогли, і випити пива дуже хочу», – сказав він.

За словами Зеленського, перебіг війни залежатиме від військової допомоги, адже збільшення постачання озброєння може прискорити настання української армії. Президент наголосив, що питання про закінчення війни зараз одне з найголовніших.

«Я відповідальна людина і розумію, що це означає для людей – почути, коли війна закінчиться. Тому що це головне питання. Я не граю із такими речами. Для нас кінець війни, як би там не звучало, як би хтось вірив чи ні. Кінець – це тоді, коли ми відвоюємо свою землю та будемо на своїх кордонах», – сказав Зеленський.

Глава держави додав, що про жодне заморожування війни не може йтися. Україна зацікавлена у звільненні всіх територій, а не переговорах із окупантами.

Зеленський також висловився про країну-агресора: за його словами, кремлівська пропаганда промила мозок російському суспільству і зуміла переконати його в тому, що «не було ніколи жодної України».

«На жаль, скажу чесно: вони перемогли своє суспільство. Перемогли їхній розум. Щоб спрацювало це вторгнення, потрібно було повністю занурити їх у цю інформаційну бульбашку: що українців немає, що це десь там якесь околиця, що у них немає мови, спадщини, історії, що всі вони у нас відірвали з розпадом Радянського Союзу , що вони тимчасово відірвалися», – сказав президент про російську пропаганду.

Цікаво, що Зеленський вважає, що у разі смерті російського диктатора Володимира Путіна війни не буде. Глава держави наголосив, що в авторитарному режимі багато залежить від однієї людини.

«Тому, коли така людина йде, інституції зупиняються. Такий час був у СРСР. Зупинилося все. Їм буде складно. Вони займатимуться внутрішньою політикою, а не зовнішньою», – заявив глава держави.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button