СуспільствоТема дня

Уроки гідності: гімназисти у Корабельному районі розповіли про свої вчинки

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Цього тижня Миколаївська гімназія №29 (колишня школа №29), розташована у Корабельному районі, вже всьоме приєдналася до Всесвітнього Дня Гідності (Global Dignity Day), який відбувається за ініціативою Edcamp Ukraine під патронатом Міністерства освіти і науки України. Заходи з нагоди цього свята можна організовувати будь-якого дня з 21 листопада (Дня Гідності та Свободи України) до 9 грудня (Міжнародного дня боротьби з корупцією).

“Всесвітній День Гідності наша гімназія розпочала загальношкільною лінійкою, під час якої директорка Лариса Грицюк привітала учнів та учениць, вчителів та вчительок зі святом та наголосила, що сьогодні День Гідності – одне з найважливіших свят. Вся Україна і її мужній народ довели, що гідність сьогодні – синонім слова українець. Зараз немає у сучасному світі аналогів такої відважної боротьби за свою Батьківщину, яку продемонстрував наш народ”, – йдеться у повідомленні адміністрації навчального закладу.

Вчителі гімназії Євген Мороз та Олена Бахмутова розповіли про світові традиції святкування Дня Гідності, а також про те, що сьогодні весь цивілізований світ підтримує Україну у її боротьбі за незалежність.

Після лінійки відбулися Уроки Гідності, під час яких кожен класний колектив дивився відеозвернення світових лідерів, які розповідали, чим для них є гідність; обговорювали, із чого складається сучасне поняття гідності; діти розповідали про нього свої історії, які цього року здебільшого були пов’язані з війною та правом на життя.

Потім на загальношкільній зустрічі кожен клас презентував відеороботи та розповіді про свої гідні вчинки та гідні вчинки близьких та рідних.

Більшість історій стосувалися саме війни, бо вона сьогодні торкнулася кожної сім’ї. Хтось із учнів розповідав, як пишається батьками, які героїчно захищають Україну на фронті, хтось про свою допомогу волонтерам, які сьогодні піклуються про всіх, а хтось – як сам носить воду та їжу старим людям, допомагає батькам та рідним, тримає свій навчальний фронт.

Кожна розповідь була, як маленький пазл, який складався у велику картину віри та гордості за Україну та неймовірний український народ, який сьогодні став символом гідності.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button