Суспільство

У Генштабі прокоментували "вихід" Росії з Херсона

За кожним "жестом доброї волі" Росії стоять зусилля ЗСУ

Цей материал також доступний

Українське військове командування поки що не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване виведення російських військ з Херсона. Про це заявив на брифінгу 10 листопада заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Він зазначив, що на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи забезпечення противника, порушили його систему управління військами, “тим самим не залишивши ворогові іншого виходу, як скористатися втечею”.

“Однак на даний момент ми не можемо ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване виведення російських військ з Херсона. Ми продовжуємо ведення наступальної операції за своїм планом. Чекайте на офіційні повідомлення Генерального штабу про ведення бойових дій ЗСУ”, – підкреслив Громов.

Представник Генштабу нагадав, що за кожним так званим жестом доброї волі противника стоять колосальні зусилля українських воїнів.

“Так само, як ворог виходив із Києва, Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсона – це результат наших активних дій”, – зазначив він.

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, Україна не довіряє словам Росії про виведення військ з Херсона.

“Росіянам вірити не можна, ми в цьому багато разів переконувалися. Мистецтво війни, зокрема, включає й мистецтво обдурити супротивника. З іншого боку, з погляду пропаганди, це показовий кейс, він зроблений у російських традиціях… усі бачили, як це театралізована дія відбувається. Так, це сигнали, які РФ подає в процесі війни своїм споживачам інформації та назовні. Але ми нагадуємо ще раз, що словами РФ не довіряємо”, – заявила заступник голови Міноборони на брифінгу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button