Пригоди

Розслідування завершено: екс-чиновника мерії і директора компанії за корупцію в 2017 році віддали під суд

Розмова про В'ячеслава Булаха і Володимира Дементьєва

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора одного з департаментів Миколаївської міської ради та директора ТОВ за фактами незаконного заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, та службового підроблення.

Слідством встановлено, що у 2017 році начальник одного з відділів міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі завідомо підроблених офіційних документів про виконання підрядних робіт з реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу, безпідставно перерахував бюджетні кошти підряднику за їх фактичне невиконання.

А 44-річний директор підприємства заволодів бюджетними коштами при виконанні робіт з розробки проектно-кошторисної документації. В результаті таких дій міському бюджету було завдано збитків на майже півмільйона гривень.

У разі доведення вини чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, повідомили у прокуратурі.

Як повідомляє “Crime.NET”, йдеться про ексдиректора департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради В’ячеслава Булаха та директора ТОВ “Центр будівельного інжинірингу Володимира Дементьєва. Саме проти них прокуратура передала обвинувальний акт до суду.

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

В’ячеслав Булах працював директором вищезгаданого департаменту з червня 2017 року по серпень 2019 року. Після звільнення Булах протягом трьох років був директором ТОВ «ДІ КОР-БУД». Ця компанія неодноразово отримувала договори на будівельні роботи від структурних підрозділів Миколаївської міської ради. З останніх договорів – Сервіс з благоустрою трамвайної колії та прилеглої території по вулиці Потьомкінській між вулицями Садовою та 3-ю Слобідською загальною вартістю 16,7 млн грн. Загалом компанія підписала 26 договорів на загальну суму 89 млн грн.

Що стосується компанії ТОВ «Центр будівельної інженерії», то вона була зареєстрована в Кременчуці Полтавської області в червні 2017 року. У вересні 2017 року компанія уклала два договори з Департаментом енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради на загальну суму 535 000 грн. Саме ці договори стали об’єктом відкриття кримінального провадження. Надалі компанія не підписала жодного контракту, пов’язаного з бюджетними грошима.

Цікаво, що директор компанії Володимир Дементьєв у березні 2018 року зареєстрував ФОП, з яким у вересні 2018 року Департамент енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради підписав договір на розробку схеми теплопостачання міста Миколаєва. Контракт на 1,2 мільйона гривень від імені відомства підписав тодішній депутат Булаха Андрій Слободянік.

У травні 2019 року Слободянику повідомили про підозру у розтраті 750 тисяч гривень бюджетних коштів. Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2018 року посадовець, зловживаючи службовим становищем, розкрадав державні кошти на користь третіх осіб. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Витрачання чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах»).

Згідно з матеріалами слідства, ціна послуг із закупівлі схеми теплопостачання Миколаєва була завищена майже на 750 тисяч. Серед документів підрядника були навіть звичайні тези з цього питання, роздруковані з інтернету.

Раніше повідомлялося:
“Теплий дім від Дятлова”: схеми теплопостачання замовила мерія за 1,2 млн грн
виявилися тези з інтернету

У 2019 році обвинувальний акт щодо Слободяника скеровано до суду.

Нагадаємо, ми писали:
Екс-посадовець Миколаївської мерії розкрадав 500 тис грн. за нереалізований ремонт дитячого садка;

Читайте також:
У Миколаєві директор підприємства у змові з посадовою особою мерії у 2017 році розкрадав півмільйона гривень – у серпні 2022 року їм повідомили про підозру

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button