Суспільство

Зеленський доручив СБУ та МВС перевірити заяви та діяльність мера Одеси

Президент відреагував на електронну петицію

Цей материал також доступний

Президент України Володимир Зеленський відреагував на електронну петицію, яка містить прохання звернути увагу на дії та заяви мера Одеси Геннадія Труханова.

Її автор Родіон Бурлацький звинуватив мера в лояльності до загарбників.

У петиції йдеться про те, що з 2014 року наративи, озвучені мером Одеси, нагадували тези російської пропаганди. Зокрема, автор петиції нагадав, що Труханов критикував протести демонстрантів в Одесі під час Революції Гідності.

Також, згідно з клопотанням, Труханов:

  • саботує демонтаж пам’ятників Олександру Суворову і російській імператриці Катерині II, і щоб уникнути демонтажу, нібито поширює тези про «заснування міста і спільної історії»;
  • у серпні мер виступав за компроміси з окупантами в питанні Криму (пізніше він це заперечував – ред.);
  • при цьому Труханов заявив, що “Путін не хоче бомбити Одесу” – хоча до цього в Одесу було не одне прибуття;
  • тричі намагався повернути Одесі комуністичні імена і прибрати прізвища на честь солдатів полку «Азов» та інших загиблих солдатів;
  • є громадянином Росії.

Петицію підтримали 25440 українців.

У відповідь на нього Зеленський заявив, що “вирішення порушених питань (правова оцінка діяльності Геннадія Труханова, можливе притягнення його до кримінальної відповідальності, позбавлення українського громадянства, усунення з посади, на яку він був обраний) не поширюється на конституційні повноваження президента України”.

Глава держави направив листи до Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ з проханням перевірити інформацію, що міститься в клопотанні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button