Суспільство

Ситуація на Херсонському напрямку: продовжуємо рухати лінію фронту

Росія продовжує зміцнювати свої позиції на лівому березі Дніпра після евакуації з правого. Збройні Сили України тим часом і далі просуваються по лінії фронту.

Про це в ефірі повідомила керівник прес-центру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк телемарафон.

«Нам потрібно дуже критично ставитися до меседжів, які звучали в умовах гібридної війни. Зокрема, колаборація та окупаційна влада дуже потужно зосереджені на інформаційному фронті, щоб посіяти паніку серед населення, в тому числі той самий рукотворний шантаж щодо потенціалу використання Каховської ГЕС”, – сказав Гуменюк.

Як пояснив Гуменюк, росіяни продовжують шантажувати тим, що Збройні сили України нібито планують вдарити по ГЕС, незважаючи на те, що окупанти самі замінували об’єкт і звільнили всіх українських працівників, обмеживши таким чином доступ і посиливши режим безпеки.

«Це якраз все свідчить про підготовку певних заходів маніпулятивного характеру, які вони намагаються використовувати. Так, вони продовжують евакуацію з правого на лівий берег, це не так стрімко саме тому, що вони використовують тільки альтернативні переправи, не можуть використовувати повноцінні мости”, – зазначив керівник прес-центру оперативного командування “Південь”.

За словами Гуменюка, росіяни продовжують тікати з правого берега, переміщаючи наліво різні елітні підрозділи і офіцерів, залишаючи тільки мобілізованих за принципом “кому не шкода”.

Тим часом Збройні Сили України продовжують рухати лінію фронту, незважаючи на те, що окупанти міцно закріпилися за лінією оборони.

“Наша робота триває, а тим часом вони намагаються сконцентрувати свої сили на лівому березі”, – пояснив Гуменюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button