Пригоди

Екс-учасник миколаївського "антимайдану" знову накрутив Україну: допоміг РФ провести "референдум" щодо Кінбурна

Костянтину Тістолу загрожує до десяти років в'язниці

Цей материал також доступний

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораціонізмі іншому учаснику незаконного “референдуму” в Миколаївській області. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Миколаївській області та в Миколаївській обласній прокуратурі.

Встановлено, що зловмисник добровільно брав участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» на тимчасово окупованій території Кінбурнської коси, а також зрадник фігурує у повідомленні російського інформаційного видання та ворожих телеграм-каналах.

Згідно з матеріалами слідства, зрадник переховується на тимчасово окупованій території АР Крим і є одним з лідерів миколаївського «антимайдану», який у 2014 році здійснив блокування однієї з військових частин.

Під час обшуку за місцем реєстрації було виявлено та вилучено копію паспорта громадянина РФ, а також заборонені атрибути російської пропаганди.

{%ALT_TEXT%}
{%CAPTION%}

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України (спільна діяльність), за фактом добровільної участі в організації та проведенні незаконного «референдуму» на тимчасово окупованій території Миколаївської області.

Колабораціоністу загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляє “Crime.NET“, підозра була оголошена Костянтину Тістолу.

Тістол був керівником миколаївського пропагандистського сайту “Набат”, одним з організаторів проросійських мітингів у Миколаєві в лютому та березні 2015 року. Згодом його оголосили разом із соратниками 18-річним Андрієм Гончаруком (згодом ліквідованим на Донбасі) у розшук за вчинення низки злочинів, зокрема, посягання на територіальну цілісність України, після чого втекли до Криму, а потім і на Донбас.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button