Пригоди

«Південь – стратегічна мета для росіян, вони ще не відмовилися від його захоплення», – зазначив полковник Костенко.

Наступний етап - шантаж світу.

Цей материал також доступний

Народний депутат – полковник Роман Костенко , який з перших днів бере участь в обороні Миколаєва, вважає, що російське керівництво не відмовилося від планів захоплення півдня України, про що він сказав в інтерв’ю “Українській правді”.

“Ну, чого вони доб’ються, захопивши Донецьку і Луганську області? Вони трохи вклиняться в Україну, яку намагалися захопити повністю, а Україну продовжать відвойовувати. Стратегічно Росія мало що може від цього виграти. Це буде робота суто для вітчизняної аудиторії — звільнення від того, про що вони говорять 8 років.

А якщо говорити про стратегічні цілі Росії, то захоплення півдня дає їм дуже великі дивіденди – як політичні, так і, в першу чергу, військові”, – сказав він.

За словами Костенка, південний регіон України є стратегічно важливим для росіян. Його захоплення дозволить їм відрізати Україну від моря, об’єднати «свої» території з окупованим Придністров’ям і спробувати захопити Молдову:

“По-перше, це відрізання України від моря і, скажімо, проголошення Новоросії, на яку прийшли 8 років тому – “споконвічно руські землі, Новоросія, Потьомкін воював, Суворов воював”… По-друге, це зв’язок з придністровською квазіреспублікою. По-третє, наступною буде Молдова. Я навіть спілкувався з представниками парламенту Молдови. Вони це знають і дякують нам за те, що ми тримаємо ворога. Вони знають, що після ПМР росіяни поїхали б до Молдови. Адже Молдова не є членом жодного блоку і навіть не є такою сильною державою, як Україна. Тоді росіяни заходять на територію Європи і отримують шанс зіграти велику роль в її політиці – адже «у нас і Молдова, і Україна, Одеська область …» Там вони можуть підтягнути зброю, ті ж «Іскандери», адже зараз їх «вичавлюють» тільки в Калінінграді. Наступний етап – шантаж світу”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button