Суспільство

На Південнобузькому напрямку противник посилив обстріли з танків та артилерії, - резюме Генштабу

За попередню добу окупанти завдали понад 61 ракетний та 32 авіаудари, здійснили близько 92 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативному звіті на ранок 11 жовтня.

73 повітряні цілі були знищені підрозділами ППО в різних напрямках, в тому числі 46 крилатих ракет і 27 безпілотних літальних апаратів.

В результаті масованого ракетного удару за минулу добу було пошкоджено інфраструктуру понад 30 населених пунктів. Це, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. Загинули і були поранені мирні жителі України.

Зберігається загроза ракетних ударів противника по критичній інфраструктурі та мирним кварталам.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєво не змінилася. За наявною інформацією, керівництво Республіки Білорусь продовжує підтримувати Російську Федерацію у війні проти України, надаючи Російській Федерації можливість використовувати повітряний простір та аеродромну мережу для здійснення авіаударів по території України. На цих напрямках підрозділи Сил оборони України стежать за ситуацією, відсутні ознаки формування наступальних угруповань на території Республіки Білорусь та переміщення військ станом на 06.00 11 жовтня поточного року.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли.

На Південнобузькому напрямку противник посилив обстріли з танків та артилерії різних типів. Під обстрілами опинилися райони населених пунктів Вишетарасівка, Новокіївка, Правдино, Мирне, Терне Під, Любомировка, Широке, Киселівка, Червона Долина, Благодатівка, Давидівська порода і Нова Кам’янка.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмут, Бахмут, Майорськ, Соледар та Первомайське.

Ворог продовжує зазнавати втрат. Так, 9 жовтня цього року в районі села Білозерка Херсонської області наші воїни знищили близько 15 одиниць ворожої військової техніки. 10 жовтня в околицях села Береслав підірвався ангар з ворожою військовою технікою, втрати уточнюються.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів. Підтверджено розгром 4 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітно-ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи ППО знищили ворожий літак Су-25.

За минулу добу ракетні війська і артилерія влучили в пункт управління, чотири райони концентрації живої сили, озброєння і військової техніки, один ворожий зенітно-ракетний комплекс С-300 і один склад боєприпасів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button