Суспільство

Окупанти з Нової Каховки та Старобільська вивозять свої сім'ї через наступ ЗСУ, - Генштаб

Окупаційна влада евакуює їхні родини перед наступом ЗСУ на півдні та сході України.

Про це повідомляється на сторінці Генштабу ЗСУ.

Так, представники окупаційної влади Нової Каховки вивезли свої сім’ї до Криму. За наявною інформацією, 7 жовтня колона з 12 маршруток вирушила до Севастополя. Аналогічна ситуація спостерігається і в Луганській області. З Старобільська почали евакуацію колаборантів до Луганська.

Окупанти продовжують тиснути на малий та середній бізнес на тимчасово окупованих територіях. З початку жовтня в Горлівці податкова інспекція РФ розпочала перевірки з подальшим рейдерським захопленням компаній з виявленими «порушеннями». Зокрема, це стосується підприємців, які не захотіли перереєстровувати свої компанії відповідно до російського законодавства.

За минулу добу окупанти завдали 3 ракетних та 26 авіаударів, здійснили понад 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Вночі російські окупанти цинічно вдарили по житлових будинках та об’єктах цивільної інфраструктури Запоріжжя. Інформація про постраждалих уточнюється, але вже відомо про десятки загиблих і поранених.

Крім того, понад 30 населених пунктів постраждали від збитків від пожежі. Зокрема, Харків, Часів Яр, Поповка, Грабовське, Макіївка, Мирне, Білогірівка, Іванград, Полне, Клещівка, Новомихайлівка, Вугледар, Нікополь, Урожайне та Давидів брод.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєво не змінилася.

На інших напрямках противник вів вогонь з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів:

  • на Сіверському напрямку – Липовка та Миколаївка Чернігівської області та Лісове і Рясне Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілецьке, Червоне, Огурцово, Глибоке, Зелене, Стариця, Тернова і Чугунівка;
  • на Краматорському напрямку – Первомайське, Новоєгорівка, Макіївка, Нове, Терни, Серебрянка, Білогірівка та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Верхньокам’янське, Яковлівка, Бахмутське, Бахмутське, Іванград, Зайцеве, Вершина, Зеленопілля і Полльне;
  • в Авдіївському напрямку – Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура понад 25 населених пунктів. Серед них Солодке, Зелене Поле, Новосілка, Вугледар, Перемога. При цьому в результаті ураження силами оборони зосередження живої сили противника було підтверджено, що понад 20 ворожих солдатів отримали поранення, доставлені в місцевий госпіталь в місті Токмак.

За наявною інформацією, у Мелітопольському районі Запорізької області під виглядом пошуку та боротьби з партизанами окупаційні війська проводять обшуки та викрадення особистих автомобілів у гаражних кооперативах району.

На Південнобузькому напрямку обстріляно райони понад 45 населених пунктів поблизу лінії розмежування. До інших відносяться Сухий ставок, Квітень, Мирний, Зоря і Торн Поди.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Терни, Соледар, Бахмут, Бахмут, Іванград, Первомайськ, Поллі, Невельське та Перемога.

Авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів. Зокрема, 24 в районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 9 в зенітно-ракетних комплексах противника. Крім того, наші підрозділи ППО збили п’ять БПЛА.

За минулу добу ракетні війська та артилерія вразили 2 пункти управління, 9 районів концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та одинадцять інших важливих об’єктів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button