СуспільствоСтатті

Більше половини миколаївців вважають, що критикувати владу під час війни можна і навіть потрібно

Але третина опитаних упевнена, що не можна

Цей материал також доступний

Понад 1630 миколаївців взяли участь в онлайн-опитуванні на ТГ-каналі ” Корабелів.інфо “, в якому ми запитали місцевих жителів: “Як Ви вважаєте, чи можна критикувати владу під час війни?”

Майже 900 осіб ( 55% опитаних) відповіли ” Так “.
31% респондентів (близько 500 осіб) обрали відповідь ” Ні “, мабуть, побоюючись, що критика на адресу влади може погіршити і так складне становище в країні, в рідному місті, роблячи їх більш уразливими під час війни.

14% тих, хто взяли участь в опитуванні (понад 220 осіб) зазначили, що не знають відповіді на поставлене запитання.

Так, і потрібно , якщо ця влада замість вирішення питання про воду займається озелененням та іншою хернею!”, – вважає місцева мешканка Тетяна.

Можна, але в крайньому випадку. Обговорення більшості претензій можна відкласти після перемоги. Зараз є проблеми важливіші – як вижити… Хіба розділяти країну зсередини під час війни та підривати довіру до керівництва – вірне вирішення проблем?.. Я не фанат влади, але внутрішні сварки під час війни – це самогубство”, – написав у коментарях до опитування інший миколаївець.

Потрібно !!!!”, – лаконічно відповіла Анюта.

Не критикувати треба, а змінюватися, і насамперед самим, із себе треба починати “, – вважає Світлана.

“Ну, почав я з себе… Сміття не викидаю на вулиці… І? Один хр**, ходжу вулицею, і пакети літають, і недопалки впереміш з піском під бордюрами, і пляшки розбиті на дорозі… Ще ось ями на дорогах бісять… Підкажіть, як із себе почати, щоб вони зникли?”, – питає Сергій.

Якщо критикує хтось – відразу стає “орком” або “аматором російського світу”… Думки іншого бути не може… Тільки повинні любити і хвалити всіх… Інакше – бан або чорний список… Зомбі. .”, – описав ставлення самих представників влади до критики на їхню адресу миколаївець Олександр.

“Та до чого тут? Як критика щодо мільйонів, виділених на покіс трави, співвідноситься з “любителем російського світу”, наприклад?”, – Запитує інший городянин.

Нагадаємо, ми писали:
«Вій на болотах», — Сенкевич відповів на закиди у мільйонних тендерах на зелені зони

“Україна – не рашка, і 100% треба критикувати, це просто тимчасові чиновники, яких обрали люди…”, – упевнений Микита.

“Відповідь це питання досить просто зрозуміти. Критика народжується або через нерозуміння процесів, або через реальні проби.

– Перше вирішується нормальним та виразним поясненням від влади.
– Друге вирішується кримінальними справами, судом та строком, якщо про*б доведено.

Якщо немає першого та/або другого, то критика ставати ОБОВ’ЯЗКОВОЮ, тому що від дурості в першому варіанті (коли влада НЕ МОЖЕ чітко пояснити свої дії) і реальних про*бів у другому (коли НІКОГО НЕ ПОКАЗУЮТЬ за Законом) громадяни можуть отримати не ілюзорний зірець”, – написав Сергій.

“Дивне питання… Мовчати?! Це питання з розряду диктатури та тупого поклоніння вождям, совковість Влада – наймані працівники. І чекати, поки вони набідокурять та втечуть – тупо”, – вважає Вікторія, з якою згодні багато миколаївців.

“Думаю, дааа, у нас у країні демократія, війна тут не до чого. Я маю на увазі місцеву владу. Президента – не можна. Нам треба його підтримувати”, – впевнена Галина.

“Проблема в тому, що всім на цю критику покласти… Проблема не у відсутності засудження, а без покарання”, – написав Сергій.

А сенс взагалі критикувати когось… хоч під час війни, хоч після?
Результат отримаєш тоді, коли відповідальність за те, що відбувається, береш на себе . Якщо хочеться, то критикуй, звісно. В Україні це не заборонено”, – вважає Світлана О.

опитування: чи можна критикувати владу під час війни

Нагадаємо: після обуреної народної критики голова Миколаївської ОВУ “пішов назад”:
“Виправляємо кадрові помилки”, – Кім відкликав свою пропозицію призначити екс-“регіонала” головою РВА

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button