Общество

Нардеп від Корабельного району хоче збільшити використання пестицидів в Україні для підвищення врожайності

"Пестициды являются для растений своеобразным лекарством", - утверждает Гайду

Цей материал також доступний

Кількість посівних площ в Україні тимчасово зменшилася, а отже врожайність на вільних територіях має стати вищою, — про це говорить народний депутат України від партії «Слуга Народу» Олександр Гайду, обраний жителями Корабельного та Інгульського районів міста Миколаєва.

Парламент активно сприяє цьому питанні. Зокрема, ухваливши законопроект №4558, який нормує використання в Україні пестицидів та агрохімікатів. Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду зазначає, що у підвищенні врожайності мають сприяти пестициди.

«Обробка рослин – необхідність, адже пестициди є для них своєрідними ліками. І саме ця процедура впливає на збільшення показників врожайності. Однак у сфері поводження з пестицидами існує низка проблем. Зокрема, використання фальсифікатів, а також недостатня поінформованість аграріїв та бджолярів про склад пестицидів, властивостей речовин, вплив на здоров’я людини, бджіл та стан навколишнього середовища», — сказав Гайду.

За оцінками експертів, сьогодні в Україні майже третина пестицидів – фальсифікати, які ввозять до країни фізичні особи. Використання таких засобів шкодить людям та навколишньому середовищу.

Законопроект забороняє ввезення пестицидів фізособам. Також вводяться європейські вимоги до пакування та маркування пестицидів так, щоб мінімізувати ймовірність їхнього помилкового прийняття за продукт, напій, ліки чи корм. Ще одна норма документа – запровадження публічного електронного реєстру пестицидів та агрохімікатів з максимально повною інформацією про препарати, доступ до якого матимуть фермери та бджолярі.

«За рівнем використання пестицидів Україна зараз займає невисоку 17 позицію у світі. Однак у суспільстві дещо стереотипне негативне ставлення до цих препаратів. Єдиний спосіб це змінити – зробити використання «ліків» для рослин максимально правильним, з дотриманням усіх норм. Це дозволить покращити та збільшити наші врожаї, що в умовах війни просто необхідно», — підсумував Олександр Гайду.

Нагадаємо, у квітні 2021 року депутати міськради віддали на 15 років в оренду 1,6 га землі в Корабельному районі Миколаєва підприємству «ВІБО-ТРАНС», пов’язаному з нардепом Олександром Гайдом.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button