ПроисшествияСтатьиТема дня

Діти в підвалі, біль і зруйновані мрії: село Українка на Вітовщині потерпає від обстрілів рашистів

"Дякуємо старості села з її помічником. І дякуємо ЗСУ. Все буде Україна!", - кажуть місцеві мешканці (ФОТО, ВІДЕО)

Цей материал також доступний

Село Українка (розташоване в колишньому Вітовському районі на Миколаївщині), що входить до складу Галицинівської об’єднаної територіальної громади, з перших днів широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну дуже потерпає від ворожих обстрілів. Там зараз майже не залишилося місцевих мешканців — переважна більшість з них вимушені були евакуюватися. З болем у серці вони щоденно намагаються дізнатися про стан справ у рідному селі, дуже сподіваючись, що скоро можна буде повернутися додому, аби відстроїти все зруйноване та зробити свою улюблену Українку ще кращою, ніж була. Але зараз…

«Дуже «гарне» село стало після «освабодітелей»… Мать їх. Хати погоріли, багатьох домів зовсім не стало, кілька людей загинуло. І зараз там кожного дня — обстріли, там як нібито на передовійЗалишилося дуже мало мешканців, що нікуди не поїхали. Але ж і ми не знаємо, куди вертатися. Там майже все розвалене», — розповіла «Корабелів.Інфо» місцева мешканка, надіславши до редакції фото і відео, зняті в селі Українка.

«Це фото і відео з перших тижнів війни. Ніхто не фотографував зараз. Бо в людей і так душа болить», — каже жінка. Коментуючи надіслані кадри, вона наче веде по селу, розповідаючи подрообиці пережитого:

«Ось так ми сиділи в підвалі з 24 лютого до 16 березня. І діти відволікалися і підтримували Україну«

«А це староста села Наталя Тимофіївна Лесів і її помічник Андрій Білик. Вони напочатку війни доставляли гум. допомогу тим, хто залишався в селі. І допомагали всім, хто хотів виїхати… Дякуємо їм. І дякуємо ЗСУ… Все буде Україна!»

Будинок культури:

Наша школа (її тільки відремонтували в минулому році):

Ось яка школа до війни була:

Ось такі квіти робили на гуртку:

А потім…

@222andrey2♬ Народна війна — Тінь Сонця

Напомним, мы писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button