Общество

Ані світла, ані газу, ані спокою в селах Лимани, Лупарево... Проте є гуманітарна допомога

Ті, хто залишились, допомагають один одному виживати (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

22 червня 2022 року жителі прифронтового села Лимани під Миколаєвом отримали продукти та побутову хімію. Про це кореспондентам «Суспільного» розповіла заступниця голови Галицинівської ОТГ Івана Назара. За її словами, пакунки такі, що не всі можуть їх самотужки донести додому:

«В боксах є олія, каші, макаронні вироби, консерви тощо. В рюкзаках: мийні засоби, зубна паста, порошок для прання. Місцева влада забирає це з гуманітарного штабу Червоного Хреста», — розказала Юлія Болгак.

«Нам допомагають всі, хто можуть. Зараз Галицинівська громада надає посильну підтримку. Але нам трошки важко, бо в нас немає світла: більше ніж пів села і повністю те село, що на півдні. Але думаю, що все-таки разом ми справимось», — каже староста сіл Лимани та Лупареве Наталія Панашій.

Ті, хто залишились, допомагають один одному виживати, — розповіла жителька села Тетяна. В неї внаслідок обстрілів вигоріла половина садиби.

«Як ми її ліквідовували? З сусідами, які тут залишились, люди. Прибігали хлопці, в кого вода була. Вода, яка в басейні, там є, то ми по парі відер хапали, що могли. Гіллям тушили, камінням кидали, піском. В кого що було, тим і гасили. Самі, своїми силами», — сказала Тетяна.

За словами Наталії Панашій, люди виїжджають у більш безпечні місця: в місто, або в сусідні села та дачі, тому важко визначити, скільки людей залишилось у громаді.

Нагадаємо, ми писали:
Одной осколки попали в голову, второй оторвало руки и ноги:
во время обстрела с. Лиманы погибли две женщины

Заступник очільника Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста Аркадій Дабагян говорить, що допомога мешканцям може надаватись в залежності від потреби населення:

«Ця допомога надається по лінії Червоного хреста України. Періодичність залежить від потреби верств населення. Це або раз на місяць, або раз на два тижні. Це продовольчі набори або побутова хімія».

Раніше ми помідомляли: «Всіма правдами і неправдами» ми доставляємо в постраждалі наші села все необхідне, — голова Галицинівської ОТГ

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button