Общество

"Кожен українець повинен допомагати кожному українцю": миколаївські лікарі "живуть на роботі"

"Жодної копійки з них не взяли!", - медики про постраждалу при бомбардуванні

Цей материал також доступний

З початком війни, коли російські окупанти вдерлися на територію України, велика частина миколаївців мобілізувалася в єдиному пориві протистояння агресору — хтось боронить рідну землю зі зброєю в руках, хтось займається волонтерством, піклуючись про тих, хто потребує допомоги, а багато хто з медичних працівників по кілька діб до ряду залишається в лікарнях, де рятують поранених, яких зараз багато не лише серед військових, але й серед цивільного населення. Саме так розповідають колеги про медичного директора міської лікарні №3 Дмитра Колосова. «Как война началась, он вообще из больницы не выходил. Он тут живёт, можно сказать», — каже один з медичних працівників.

Сам же Дмитро Дмитрович про себе скромно мовчить, але захоплено розповідає про тих, хто у важку годину підставив працівникам лікарні своє плече: «Ось, наприклад, Юрій Миколайович. Прийшов до нас як волонтер і просто, не чекаючи нагород, надає практичну допомогу людям як медбрат…»

— Весь наш колектив (я за нього — горою!) працює і вдень, і вночі, аби повернути здоров’я нашим пацієнтам, — каже медичний директор лікарні №3 Дмитро Колосов. Мабуть, тому він (разом з колегами) дуже болісно сприйняв публікацію «Физпроцедуры платные, но чеков не дают», — житель Корабельного о лечении жены, пострадавшей при бомбежке. Коментуючи ситуацію для «Корабелів.Інфо», Дмитро Дмитрович зазначив, що саме в цьому випадку людям пішли назустріч і дозволили не сплачувати за надані послуги.

Це не стаціонарна наша піцієнтка, яким всі процедури робляться безкоштовно. І по закону їм треба було би сплатити, але наш лікар сказав, що не треба, показавши тим самим свою людяність, він увійшов у їхню ситуацію. Адже кожен українець повинен допомагати кожному українцю, — каже медичний директор Дмитро Колосов.

— Спочатку я озвучив їм суму, коли пацієнтка тільки поступила (не з нашого стаціонару) і їй було розписане лікування. Але жодної копійки з них не взяли! І ніяких розмов про оплату зараз не йде. Хоча чоловік постраждалої кожен день питає, скільки їм треба заплатити. Кажу: безкоштовно, і жінка продовжує лікуватися. Вони все переживали, щоб їм чеки видали в разі сплати. Але в нас дійсно зараз не працює касовий апарат. Та й не хочу я відволікатися на такі питання, я хочу займатися хворими, лікувати людей!, — додав лікуючий лікар жінки, фізіотерапевт міської лікарні №3 Володимир Тимофійчук.

Зазначимо, що майже в кожній лікарні існує перелік платних послуг — зазвичай для тих, хто звертається по допомогу без направлення лікаря. Що стосується жінки, постраждалої в Корабельному районі («Одна нога ее была видна в массе завалов бетона»… Чудом выжившая семья после бомбежки в Балабановке осталась без дома), то в неї направлення на необхідні фізіопроцедури є — видане невропатологом, яка веде зараз листок тимчасової непрацездатності Надії (в поліклініці за місцем прописки Надіїної мами, в якої зараз живуть Надія з чоловіком, залишившись без власної домівки).

— Поліклініка розташована по вул. Космонавтів, тут вже два роки не працюють фізіопроцедури. Тому нас направили в «Дубки». А потім пояснили, що ця поліклініка не уклала договір для компенсації за таке лікування, і тому воно для нас може бути в «Дубках» платним.

Та ми й не відмовляємося платити (в «Дубках» все кажуть: «потім, потім», йдуть нам назустріч, і ми дуже вдячні всім медикам, і в ніякому разі нікого не хотіли образити, а навпаки, прагнемо, аби їх труд був достойно оплачений). Головне, щоб чеки були, аби ми могли відзвітувати перед тими, хто допоміг Надії грошима на лікування. Адже ми порахували, що сума може вийти немаленька: близько 4,5 тисяч гривень за 20-денний курс лікування (чотири види процедур Надії призначено), — каже чоловік постраждалої Святослав Соломяний.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button