Тема дняЭкономика

"Майже щомісяця складають протоколи про порушення", - на заводі "НАРП" невдоволені перевірками податківців

Протоколи направляються до розгляду у відповідний суд

Цей материал також доступний

Як повідомлялося раніше, 8 грудня 2021 р. Корабельний районний суд м. Миколаєва виніс Постанову по справі (№488/4294/21) директора державного підприємства «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» Віктора Кирницького щодо порушення податкового обліку.

Після вказаної публікації до редакції «Корабелів.Інфо» надійшов лист від ДП «НАРП» (підписаний його директором, яким на даний час є Віктор Кирницький), в якому, зокрема, зазначається, що ця справа — одна з багатьох, які надходили до суду щодо протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно керівництва цього держпідприємства.

«Фахівці Головного управління ДПС у Миколаївській області майже кожен місяць проводять перевірки на підприємстві. Кожна перевірка завершується складанням акту, яким, на думку вказаних «фахівців», нібито встановлюються ті чі інші «правопорушення» в сфері податкового обліку, а також — протоколом про адміністративне правопорушення, передбаченого ч.1 ст.163-1 КУпАП, який згодом направляється до розгляду у відповідний суд.

Окрім справи №488/4294/21, таких справ вже розглянуто близько десятка…, не кажучи про справи, по яким судом було повернуто протоколи про адміністративні правопорушення на доопрацюnання та які фахівці ГУ ДПС у Миколаївській області так і не спромоглися доопрацювати…

З розглянутих по суті справ, по яким фахівці ГУ ДПС уМиколаївській області все ж таки спромоглися скласти протоколи про адміністративні правопорушення належним чином, абсолютна більшість справ (100% без виключення) закриті або за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення, або за спливом строків притягнення до адміністративної відповідальності», — йдеться в листі від директора заводу «НАРП» Віктора Криницького.

«Також слід додати, що одночасно із розглядом справ про адміністративні правопорушення відносно директора ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» Віктора Кирницького, ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» як юридична особа оскаржила до суду в порядку адміністративного судочинства абсолютно всі рішення ГУ ДПС у Миколаївській області, які прийняті за наслідками актів перевірок, які проводяться майже кожен місяць з кінця 2017 року. Таких справ станом на сьогодні розглянуто адміністративними судами різних інстанцій близько двох десятків… Близько одного десятка справ ще знаходяться на розгляді в судах першої або апеляційної інстанцій.

Абсолютна більшість судових рішень (100% без виключення), прийнятих по вказаних справах судами всіх інстанцій, прийняті на користь ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП», тобто адміністративними судами встановлено протиправність висновків фахівців ГУ ДПС у Миколаївській області щодо порушень податкового законодавства, які встановлені під час величезної кількості перевірок», — додає автор листа на адресу нашого сайту.

«Отже, навіть, якщо розглядати суть встановлених особами, які проводили неодноразові та систематичні перевірки підприємства нібито «правопорушень», правомірність яких неодноразово розглядалась компетентними судами в порядку адміністративного судочинства, виявляється, що абсолютно всі встановлені нібито «порушення» податкового законодавства є надуманими та незаконними», — вважає директор Миколаївського авіаремонтного заводу Віктор Кирницький.

Зазначимо, що надана в листі інформація від ДП «НАПР» не є перевіреною редакцією. В даному випадку «Корабелів.Інфо» лише реалізує право представників підприємства на вільне висловлювання своєї позиції.

Нагадаємо:
В августе 2021 года под стенами завода «НАРП», находящегося в Корабельном районе (в микрорайоне Кульбакино), состоялся митинг работников, которые выступали в поддержку нынешнего руководителя Виктора Кирницкого (у которого заканчивался контракт с предприятием) и протестовали против назначения директором Андрея Ликаренко.

Читайте також:
В декабре 2021 року «Укроборонпром» объявил конкурс на должность директора завода «НАРП»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Задача нынешнего марионеточного правительства Украины, это уничтожение своей оборонки. Нам ещё придется увидеть как будут "сделаны" собственные Ан на заводе Антонова. Уничтожается все что только можно, на радость вонючих Знатоков.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button