Общество

"Діти-сироти Миколаївщині не потрібні", - девушка из Витовского района обратилась за помощью к Президенту

"Як на справі захищають інтереси дітей, які позбавлені батьківського піклування???"

Цей материал також доступний

Продолжается борьба за законное право на собственное жилье для Елены Фоминой, ранее проживавшей в Витовском районе и давно лишенной родительской опеки, оказавшись после того в интернате.

Дом, в котором она раньше жила и за которым обязаны были следить чиновники, пока девушка находилась в интернате, в итоге был разрушен, о чем Елену уведомили в акте. Несмотря на это, девушка решила бороться за свое право на жилье и начала стучаться во все двери. Благодаря усилиям в том числе и Елены, в Галицыновском сельсовете был создан квартирный учет для детей-сирот, в котором Фомина оказалась далеко не первой в списке. Как сообщает девушка на своей странице в соцсети “Фейсбук”, глава сельсовета Иван Назар якобы объяснил девушке, что ждать своего жилья она будет вечно…

«Як на справі захищають інтереси дітей, які позбавлені батьківського піклування???… Мене звинувачують в тому, що я, будучи дитиною, в 16 років, перебуваючи в інтернаті №5 м. Миколаєва, мала захищати свої права стосовно забезпечення житлом та постановки на квартирний облік.

Мене поставили на квартирный облік, але сам Назар І. В. мені чітко сказав: «Що з того, якщо ми тебе навіть і поставимо на квартирний облік, то нам тобі нічого дати. Немає будинків, тому дати тобі нічого. Будеш стояти в тій черзі вічно».

Звернувшись до суду з позовом допомогти, мене знов звинуватили в тому, що це я винна, що не звернулась в 2014 році про допомогу, якщо мої права були порушені. Але в 2014 році я була неповнолітньою дитиною, яка перебувала в інтернаті, і всі питання стосовно дітей вирішувала служба у справах дітей», — пишет в “Фейсбук” Елена Фомина.

«На той 2014 рік це питання вирішувалось Миколаївською обласною державною адміністрацією: служба у справах дітей надсилала клопотання до Прибузької сільської ради про постановку мене на квартирний облік як дитини, позбавленої батьківського піклування (дата написання 11.08.2014 рік за вих. номером 1120-02). А 18.08.2014 року за вих. номером 704/2-13 отримано відповідь від сільської ради про відмову від постановки мене на квартирний облік, тому що в мене є житловий будинок за адресою с. Прибузьке, вул. Гагаріна, 25.

Скажіть, будь ласка, чим я відрізняюсь від тих дітей, які були в такій же ситуації (без житла), але частина з них отримала допомогу???», — добавила девушка, обращаясь через соцсеть в власть имущим, в том числе и к представителям «Офиса Омбудсмана Украины», и Офиса Президента…

Напомним, ранее мы писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Так в чем проблемма я так и не понял. За ее официальным домам должны были следить но профукали его а давать новое жилье по закону обязонное ей от государства не хотят. Так кто здесь виноват или прав? Государство должно выдать желье так как сирота но забрать то что ей было по праву наследства по тому что так было всегда на сколько я знаю.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button