ОбществоТема дня

Право на тишу?, - мешканці Корабельного потерпають від галасу з "наливайок"

"Поліція, яка повинна стояти на захисті Закону, відверто закриває на це очі"

Цей материал також доступний

Мешканка Корабельного району м. Миколаєва Аліса Калиниченко вкотре звертає увагу на проблему невиносимого багатьма шуму, зокрема від літніх майданчиків барів, що розташовані навколо супермаркету «АТБ» по пр. Богявленському, 342/5. Описуючи суть порушень прав громадян і закликаючи їх об’єднуватися в боротьбі за порядок, жінка написала прислала відкритого листа до редакції «Корабелів.Інфо». Цитуємо його повністю:

«З приходом літа до багатьох мешканців нашого міста повернулася так звана стара нова проблема. А саме, право на тишу, яке гарантовано законом, нахабно порушується прямо, і порушником цього права являються відкриті майданчики барів, які порозросталися з приходом тепла, неначе гриби після дощу. Так, Миколаївська рада “потурбувалася” про мешканців міста, прийнявши постанову, яка дозволяє вмикати музику на відкритих майданчиках не гучніше 40 дБ. Але саме тут і приховані ті самі підводні рифи. Наприклад, Ви живете біля такого бара і цілими днями в Вашій оселі гупає так звана музика. Люди, які дійсно живуть біля таких “наливайок”, добре розуміють, про що йде мова, бо вони позбавлені права на тишу навіть у власній оселі.

Як можна відпочити, коли так звана музика гупає в Вашій квартирі щодня з ранку до вечора? Будь-яка нормальна людина врешті не витримує шаленого навантаження і викликає поліцію. Якщо стається диво і поліція приїжджає, наступає той самий момент істини: у поліцейських просто немає приладів, щоб виміряти рівень шуму, а відповідно довести провину порушника Вашого спокою неможливо.

Ми з друзями пройшли навколо барів, що розташовані навколо АТБ, і зробили заміри шуму за допомогою відповідної програми, встановленої на звичайний гаджет. Вийшло, що в 20:00 рівень шуму біля трьох відкритих майданчиків встановлював від 80 до 90 дБ.

Але й це не все: відповідно до статті 24 Закону України, всі — як заклади, так і звичайні громадяни, зобов’язані дотримуватися повної тиші з 22:00 до 08:00. Однак ви самі можете стати свідками того, як цей закон щодня нахабно порушується тими самими “забігаловками”.

Поліція, яка повинна стояти на захисті Закону, відверто закриває на це очі. Я сама була свідком того, як в 23:00 з бара, який розташовано біля “АТБ”, на всю лунала музика. Поруч стояла поліцейська машина. Один з поліцейських відверто втикав в свій гаджет, другий ловив гав, але обидва не звертали увагу на відверте порушення Закону. Мої знайомі, що живуть неподалеку, неодноразово викликали поліцію по телефону 102, та “блюстителі закону” просто не приїжджали на виклик.

Депутати міської ради, в свою чергу, також нічого не роблять для того, щоб навести лад і Закон, врешті решт, запанував у нашому суспільстві.

Тож, здається, що навколо нас повна безвихідь і рішення цієї проблеми не існує. Але я пишу цю статтю не для того, щоб поплакатися або поскаржитися на сьогоднішню владу.

Я закликаю всіх громадян нашого міста, особливо тих, хто особисто страждає від шумової агресії так званих “ригаловок”, або своїх сусідів, або машин, з яких також лунає музика посеред ночі, не мовчати, а бити на повну у всі дзвони.

Якщо Ваше право на тишу порушується: викликайте поліцію, засипте місцевих депутатів скаргами. Треба довести і тих, і інших до білого коліна, але примусити їх виконувати свої обов’язки. Об’єднуйтеся у будь-які спільноти, бо разом нам буде легше досягнути перемоги, і пам’ятайте, що саме ми, народ України, є головним джерелом влади в своїй державі. “Боріться і поборете!” — закликав нас великий Кобзар. І він був правий».

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Вот к сожалению только радикальным методом можно это дерьмо прекратить , взять грех кому нибудь на душу и спалить нахер эту хрень !!!!!!

  2. Нет , терпите пока не пройдёт на улице тёплое время года !!!!!!! Особо действенных методов больше нет , полиция ноль , бесполезно вызывать , они по факту не хотят проблемы решать , да и не могут

  3. Если кто не в курсе то звонить надо 102. Это сильно бесит октябрских РОВДшников. Им тогда приходится выезжать и работать как положенно.

  4. "На коня" тоже периодически задалбывает своей музыкой. Целый день могут крутить. Лето жара. Окна на распашку, а в квартире телевизор не слышно. А как футбол то вообще

  5. Самоубийство граждан, это одно из достижений Американской демократии, 80% населения неньки вообще не врубается зачем оно живёт.
    Пора уже мыслить по Зеленски, канабис, публичные дома, игровые залы, гендели, после нас хоть потоп.

  6. Курага:
    29 Июн 2021 в 10:35

    Как на счёт самосуда?

    Вони нас ведуть цього, не оставляють вибору...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button