ОбществоТема дня

Свій День народження святкує хранителька історії Корабельного району

Очолюваний Ольгою Ясько КІЦ "КРАЙ" постійно перебуває у пошуці джерел з історії рідного краю

Цей материал також доступний

29 травня святкує свій День народження велика подвижниця краєзнавчого руху Вітовки, голова краєзнавчо-інформаційного центру «КРАЙ» — Ольга Іванівна Ясько, яка багато років натхненно працювала завідувачкою бібліотеки-філії №18 для дорослих (в Корабельному районі міста Миколаєва). Про це нагадує місцевий історик, голова ГО «Вітовське українське товариство» Віктор Мних.

«Впродовж 12 років КІЦ «КРАЙ» діє на базі бібліотеки ім. Марка Кропивницького, філія №18, у Корабельному районі. За цей час, за сприяння і за безпосередньої участі Ольги Іванівни (як упорядниці, так і співавторки) у світ вийшла низка книжок з історії Вітовки та Вітовщини загалом», — йдеться в його повідомленні.

«Слід нагадати, що Ольга Іванівна є ученицею та послідовницею відомого краєзнавця, дослідника і фаната (у доброму розумінні слова) історії Вітовки — Валентина Кас’яновського. Очолюваний Ольгою Іванівною краєзнавчий центр «КРАЙ» постійно перебуває у пошуці джерел з історії нашого краю, консультує краєзнавців, ділиться з ними давніми світлинами Вітовки — Богоявленська.

Символічно, що день народження Ольги Іванівни збігся у часі з днем краєзнавця, тому нині нам особливо приємно привітати іменинницю», — пише Віктор Мних.

Редакція «Корабелів.Інфо» приєднується до щирих привітань і побажань Ользі Іванівні міцного здоров’я, натхнення у її краєзнавчій роботі, наснаги та здійснення усіх її планів і мрій.

Пропонуємо вашій увазі один з численних матеріалів, авторкою якого є Ольга Ясько:
Без пам’яті джерело пересихає… Про місце сили і укріплення духу в парку «Богоявленський»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button