КультураОбщество

Витовські "тюлька з товчениками" перемогли в Європейському конкурсі

У День Європи, 16 травня, комісія європейських країн оголосила результати Дистанційного міжнародного конкурсу-фестивалю мистецтв «MARINE FANTASY» («Морська Фантазія»), в якому представниця Вітовщини, презентувавши відео-рецепти місцевих старовинних страв, зайняла І місце.

«Сьогодні мені оголосило результати міжнародне журі, яке складається з відомих людей, президентів та організаторів міжнародних фестивалів у Іспанії, Болгарії, Франції та Прибалтиці. Вони високо оцінили елементи нематріальної культурної спадщини Вітовщини «Технологія приготування товчеників по-вітовськи» та «Традиційна страва Вітовки «Тюлька насторчак«.

…Перш, ніж взяти участь у даному міжнародному конкурсі, я зв’язалася з організаторами та запропонувала (по темі фестивалю) відеопрезентації елементів НКС, але зауважила, що такої номінації, як «нематеріальна культурна спадщина» у них немає. Після знайомства з відеоматеріалом, який я надіслала, мені із величезним задоволенням дозволили взяти участь у номінації «фольклор»

Я щаслива, що вдалося перемогти і гідно представити на міжнародному рівні рідні Вітовщину та Миколаївську область. Дякую всім, хто долучився до такого чудового проекту, як нематеріальна культурна спадщина. ВИ НАЙКРАЩІ, адже це наша з Вами спільна перемога!.. Відзнаки чекаємо Новою поштою пізніше», — написала на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» Наталя Феник.

Нагадаємо, ми писали:
“Цей край – особливий”: у Корабельному районі відзначили 620-річчя Вітовки – “колиски” Миколаєва (фото, відео);

“У Вітовці завжди був найкращий рибний базар”… Як прийшов занепад славній рибальській галузі в Миколаєві (Фото);

“Готується лише тут і ніде більше у світі”: в Корабельному районі приготували стародавню страву вітовських рибалок — “тюльку насторчак“;

Стравою вітовських рибалок дивували відвідувачів “Вінтажного Миколаєва”;

Вітовські страви на Сіверсовому маяці в Корабельному районі: приготування товчеників

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button