ОбществоЭкономика

Передача порту "Ольвія" у концесію: договори готуються для підписання

Як повідомляє Мінінфраструктури, незважаючи на ускладнення логістичних процесів у всьому світі, викликаних пандемією COVID-19, процес передачі українських морських портів у концесію триває. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

29 квітня 2020 року в онлайн-форматі відбулось друге засідання Робочої групи з питань узгодження положень концесійного договору щодо проєкту в порту “Ольвія”, учасники якого розглядають другу редакцію змін до документа. Договором передбачатиметься, що у розвиток морського порту “Ольвія” буде інвестовано 3,4 млрд грн, — йдеться у повідомленні.

“Концесія залишається основним шляхом модернізації та подальшого розвитку українських морських портів і не тільки. Концесійні договори обов’язково будуть укладені, підготовка триває”, — зазначив Владислав Криклій.

Нагадаємо: переможцем концесійного конкурсу в порту Ольвія стала компанія QTerminals із Катару, яка протягом п’яти років має інвестувати в розвиток порту 3,4 млрд грн. Згідно з інформацією, опублікованою на сайті МІУ, пропозиції QTerminals склали: 0,75% – ставка концесійного платежу; 80 млн грн – фіксований концесійний платіж; інвестиції за перші 5 років – 1,8 млрд грн, 80 млн грн інвестицій в розвиток місцевої інфраструктури, 6 років зобов’язання незвільнення працівників порту.

Читайте також: “Ольвия” станет точкой роста для украинской экономики”: презентация победителей первых концессионных конкурсов в портах;

Державне підприємство “СК “Ольвія” (стивідор порту «Ольвія») отримало нагороду «Кращий роботодавець року»;

Стивідорну компанію «Ольвія» відвідали консультанти компанії QTerminals, яка перемогла у конкурсі з концесії порту

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button