Общество

"Очищення від гріхів та хвороб": сміливці з Корабельного району занурилися в цілющу воду джерела в парку "Богоявленський" (ВІДЕО)

19 січня увесь православний світ відзначає один з найважливіших днів у церковному календарі – Водохреща (Хрещення Господнє) або як іще його в народі називають Богоявлення. Головний символ сьогоднішнього дня – вода, саме з нею пов’язані основні традиції та ритуали. Активно святкували і мешканці Корабельного району міста Миколаєва.

В народі вважається, що саме 19 січня душа вірянина може очиститися від гріхів, а тіло – від хвороб. Тож в цьому році величезна кількість місцян виявили бажання пірнути у цілющу воду джерела, що розташоване у парку «Богоявленський». Тут, як завжди, панувала тепла атмосфера та гарний настрій. Поки різного віку та статусу сміливці занурювалися в холодну воду, інші присутні дивувалися хоробрості відчайдух та з подивом коментували те, що відбувалось у них на очах.

Зігрівали себе пірнальники після цілющих процедур гарячими напоями, веселими бесідами з родиною та друзями, ділячись виром пережитих емоцій та відчуттів.

На роднике в парке "Богоявленский"

На роднике в парке "Богоявленский"

На роднике в парке "Богоявленский"

Ярослава Шевчук

Нагадаємо, раніше ми писали: К водосвятию в Богоявленске 118 лет назад собиралось более 5 000 народа;

«Это день очищения». Как в 2016 году в парке «Богоявленский» отпраздновали Крещение Господне (ВИДЕО);

Как жители Корабельного района отпраздновали Крещение в 2017 году

З масовим купанням, піснями та народними іграми відзначили у Корабельному районі свято Водохреща в 2018 році (ФОТО, ВІДЕО);

2019 рік: «Рекорд джерела», веселі ігри, гарячі пиріжки та крижана вода: у парку «Богоявленський» святкували Водохреща (ВІДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button