Общество

"Рекорд джерела", веселі ігри, гарячі пиріжки та крижана вода: у парку "Богоявленський" святкували Водохреща (ВІДЕО)

Сьогодні, 19 січня, як і по всій країні, у Корабельному районі міста Миколаєва відзначають свято, яке посідає одне з найпочесніших місць серед традиційних свят українського народу, — свято Йордану — Водохреща, або як іще його називають — Богоявлення. Це третє, найбільше і фінальне, свято різдвяно-новорічного циклу. На відміну від багатьох інших свят, що поєднали традиції народні й церковні, це суто християнське свято,  воно прийшло разом із запровадженням християнства і знаменує хрещення Ісуса Христа на річці Йордані. Своїм водохрещенням у Йордані Спаситель започаткував Таїнство водохрещення – одне із семи головних церковних таїнств, через яке людина ніби наново народжується для життя во Христі.

Святкувати в парку «Богоявленський» у Корабельному районі почали з 07:00. Тут відбувається масове занурення у воду всіх бажаючих, які продовжують й досі підходити до славнозвісного джерела.

Є навіть свої рекорди: поважного віку чоловік пробув під крижаною водою цілу хвилину!

Водохреща в Корабельному - 2019

 

Водохреща в Корабельному - 2019

Водохреща в Корабельному - 2019

Водохреща в Корабельному - 2019

Водохреща в Корабельному - 2019

Водохреща в Корабельному - 2019

А починаючи з 10-ї години ранку на жителів та гостей Корабельного району чекав тематичний захід з іграми та гуляннями «На водохреще», під час якого кожен мав нагоду зігрітись гарячим узваром, посмакувати домашньою випічкою, навчитись стріляти з лука та придбати сувеніри.

Крім того, зігрівали пірнальників своїми запальними виступами та дарували гарний настрій артисти і творчі колективи міського палацу культури «Корабельний» та Кульбакінського будинку культури.

Привітала усіх зі святом та виразила свою подяку всім, хто долучився до сьогоднішнього заходу, одна з його організаторів та берегиня народних традицій Антоніна Параскун (голова ГО «Родинне дерево Миколаєва»):

«Це свято — таке духовне, очищення духовне для кожної родини, тому що тут сьогодні — родини, дорослі і діти… В нас сьогодні, у холодну погоду, такий дуже-дуже теплий прийом… Співають народні колективи, діти беруть участь у козацьких розвагах, сьогодні ми пригощаємо узваром і пиріжками – домашніми, з жару-пилу… Народні традиції, культура наша живе і продовжує жити! Зі святом Всіх!»

Ярослава Шевчук

Нагадаємо, раніше ми писали:

К водосвятию в Богоявленске 118 лет назад собиралось более 5 000 народа

«Это день очищения». Как в 2016 году в парке «Богоявленский» отпраздновали Крещение Господне (ВИДЕО);

Как жители Корабельного района отпраздновали Крещение в 2017 году

З масовим купанням, піснями та народними іграми відзначили у Корабельному районі свято Водохреща в 2018 році (ФОТО, ВІДЕО);

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

  1. Как вы думаете, сколько людей откажиться купаться, если всем запетить фотографироваться?) ... я думаю, проуентов 70 - точно!))

  2. Люди у нас свиноты, мы с женой в 7 00 уже были там, на то время там были разбросаны пустые бутылки от алкоголя и куча пласиковых стаканчиков. Ну захотелось согрется после купания это нормально, ну прибери за собой!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button