Общество

Один з обвинувачених вдруге не з'явився до суду. Розгляд "справи Назара та його подільників" знов перенесено (Відео)

17 жовтня у Корабельному районному суді міста Миколаєва відбулась друга спроба (знов невдала) провести підготовче судове засідання за кримінальним провадженням щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, у якому обвинувачуваними значаться
Назар Іван Васильович, Криворучко Іванна Іванівна, Стрільчук Валерій Григорович, Цацуро Юрій Іванович.

За хищение более 700 000 грн.
на главу Галициновского сельсовета
Ивана Назара завели уголовное дело

Захисниками обвинувачених виступають: Надточиєва Анна Петрівна, Скоробогатов Олександр Володимирович, Нетідова Світлана Іванівна, Влащук Володимир Миколайович.

Данну справу розглядає колегія суддів у складі: Олена Віталіївна Кутурланова (головуюча), Ганна Миколаївна Лазарева, Яна Анатоліївна Чернявська.

В судове засідання з’явились обвинувачені Назар, Криворучко та Цацуро.

Іванна Криворучко, Юрій Цацуро
Іванна Криворучко, Юрій Цацуро

 

Вже вдруге не з’явилися обвинувачений Стрільчук та його захисник Нетідова. Обом було повідомлено про засідання, однак інформації щодо отримання останніми повісток до суду не надходило. Секретар під час засідання повідомила про те, що обвинувачений не відповідає на телефонні дзвінки, тому окрім повісток йому більш ніяк не повідомити про судовий розгляд.

Також на засідання викликався представник потерпілого (Галицинівської сільської ради Вітовського району), однак до суду він теж не з’явився.

Головуюча суддя з’ясувала, чи є у присутніх сторін кримінального провадження відводи до складу суду, або до прокурора чи захисників:

«У прокурора чи є підстави вважати, що названі особи мають якусь особисту зацікавленість в результатах розгляду кримінального провадження, чи є інші обставини, які викликають сумнів по неупередженості даних осіб? Суд доводить до відома з’явившихся сторін, що один із захисників, який здійснює захист обвинуваченого, а саме Скоробогатов є чоловіком однієї із суддів — Головіної, яка на теперішній час перебуває у декретній відпустці і входить до складу Корабельного районного суду. За такого суд вважає довести цю обставину до відома, щоб відповідно відразу з’ясувати, чи є ця обставина, на думку сторін, підставою для недовіри і відводу до складу суду».

У прокурора та інших учасників процесу відводів не виявилося, тож, суддя продовжила:

«Суд вирішує питання, передбачені ст. 314, а також, відповідно ст. 303 КПК України, суд має можливість розглянути скарги на дію або бездіяльність слідчого та прокурора. Суд доводить це до відома перед тим, як з’ясувати про можливість розгляду даного кримінального провадження без обвинуваченого Стрільчука та захисника Нетідової, оскільки через канцелярію суду надійшла скарга на незаконні дії прокурора від захисника Надточиєвої. Ця скарга є лише в одному екземплярі, суд не має можливості дати відповідні копії для ознайомлення іншим сторонам, за такого всі інші учасники мають змогу і можливість в подальшому ознайомитись для побудови відповіді, що стосується даного клопотання. Суд переходить до безпосереднього питання про можливість проведення сьогоднішнього засідання у відсутності обвинуваченого Стрільчука, захисника останнього та представника потерпілого…»

Прокурор Пиріжок зазначив, що участь обвинувачених та їх захисників є обов’язковою, і тому попросив відкласти розгляд справи і надати йому можливість для повторного скерування повістки Стрільчуку та його захиснику.

Думку прокурора підтримали всі присутні в залі, і тому суд переніс підготовче судове засідання, яке відбудеться вже взимку — 11 грудня 2018 року (початок — о 15:00).

Ярослава Шевчук

Нагадаємо, ми писали:

Скандал у Галицинівській громаді: невдоволені дерибаном бюджету депутати зірвали сесію (ВІДЕО);

«Уголовное дело Назара вяло расследуют, а он плюет нам в лицо», – депутаты заявляют о давлении главы Галициновской ОТГ;

Первая попытка провести подготовительное заседание по делу Ивана Назара состоялась 2 августа 2018 г.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Захар с шайкой не 700 000 спёр, а в десятки раз по более! За 17 лет, этот упырь всю родню обеспечил!!! Гнида!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button