Общество

Скандал у Галицинівській громаді: невдоволені дерибаном бюджету депутати зірвали сесію (ВІДЕО)

На 13-ту позачергову сесію Галицинівської сільради (вирішує питання Галицинівської об’єднаної територіальної громади), яка розпочала свою роботу в п’ятницю, 23 лютого, зібралися 24 депутати з 26-ти, тож сесія була правомочною.

Перед запланованим розглядом нагальних питань присутні голосно заспівали Гімн України (як хтось висловився, «вручную», тобто без музики). Хоча декілька з депутатів і стояли при цьому мовчки, але тих натхнених голосів, що співали, було достатньо, аби це звучало красиво і гордо.

На сесії були присутні, зокрема, по одному депутату від Вітовської районної (Арутюн Рушанян) та Миколаївської обласної (Надія Іванова) рад, громадськість села Галициново, старости сіл Галицинівської об’єднаної територіальної громади.

ДОВІДКА:

У грудні 2016 року у складі Вітовського району Миколаївської області була створена Галицинівська об’єднана територіальна громада, в яку увійшли шість населених пунктів: Галицинове, Прибузьке, Степова Долина, Лимани, Лупарево, Українка, де у сукупності проживають близько 9 000 чоловік. Головою ОТГ був обраний Іван Назар. У 2017 р. бюджет громади (разом з державною субвенцією) складав близько 74 млн грн.

Почалося сесійне засідання з виступу депутата Любові Дамаскіної, яка, насамперед, зазначила:

— В нашій громаді склалася зовсім нездорова обстановка. Іван Васильович (Назар — прим. ред.) вже третій місяць, як відсторонений від роботи, а без голови, самі розумієте… Ходить куча домислів з цього приводу (хтось когось садить), і плюс, завдяки «фейсбукам» нашим, ми вже не те, що вимазані, — ми вже просто тонемо в болоті…

Ми все робимо, гроші виділяємо і на освіту, і на інше, все, що попросять… А в кінцевому результаті всі депутати, виявляється, погані — скандал з Дамаскіною вже до Києва дішов…

Після цієї передмови Любов Михайлівна перейшла до більш значущої скандальної інформації, яка обурює  і деяких депутатів, і звичайних селян. З’ясувалося, що багато з того, на що були виділені бюджетні кошти «потрібним фірмам» у минулому році, було або вже зроблено, тільки не тими фірмами, або не робилося зовсім.

— Ми на минулій сесії дружно проголосували за виконання бюджету. Але ми пішли по хибному шляху… Ось сьогодні на комісії перед сесією ми кричали, верещали, майже не вбивали один одного, що нам і те, і те треба зробити, на все кошти потрібні… Але багато з того, на що були виділені гроші в кінці минулого року (ми же з вами і проголосували!), було  вже зроблено… нашими з вами руками…

І таких прикладів дерибану бюджету Галициновської ОТГ депутат навела ще дуже багато.

Найчастіше звучала назва виконавця «неіснуючих», або таких, які не має права виконувати, або з завишеною ціною робіт  — ТОВ «Іннтехно» (зареєстроване в селі Галицинове, вул. Леніна, 20; власник/директор — Антипов Микола Юрійович. У 2015 році щодо компанії приймалося судове рішення про стягнення з ТОВ «Іннтехно» податкового боргу).

— Що цікаво виходить: іде слідство, Назар відбивається, ік тільки може тим, що хотів, як краще… І дійсно, хотів. Нехай судять… Але ж там суми на ремонт доріг поросли в нас ще більше. Це вже після скандалу, після того, як ми сказали: «Зупиніться!»

Сьогодні «ЄКС» (ТОВ «Єдині комунальні системи», зареєстроване в селі Лимани, вул. Фрунзе, 130. Власник — Рудницький Ярослав Іванович, керівник — Іванна Криворучко — прим. ред. ) ходить по селу Лимани, беруть списки, людей просять, щоб підписали, що начебто вони вимагають, аби саме ця фірма робила воду… Мільйон чотириста в проекті коштує башня, сьогодні на сесію буде виноситься. А після того, як я сказала, набагато вона здешевшала… Люди не каються!» — продовжила Любов Дамаскіна.

ДОВІДКА:

Підприємство «Єдині комунальні системи», до якого має відношення Руслан Валієв, у 2013 році звинувачували в тому, що вони накрали більше 700 тис. грн з бюджетних коштів Галицинівської сільради на роботах по зміцненню берега.

Прозвучали претензії і в бік заступника голови Галицинівської ОТГ з ЖКГ Вадима Залевського:

Любов Дамаскіна звернула увагу на те, що на поточній сесії знов треба голосувати за розподілення бюджету, а там, так само, багато питань.

І знов перейшла до аналізу виконання бюджету у 2017 році, акцентуючи увагу на «промахах» Залевського, який отримує з бюджету заробітну плату в 13 000 грн., а, мовляв, «може тільки свою фірму привести…»

зліва направо: Вадим Залецкий, Олександр Бучко, Петро Горовий

До речі, про талант приводити до бюджету свої фірми не з чуток відомо і депутату Олександру Бучку. Його батько — ФОП Бучко М.С. — серед підприємців, що освоюють бюджет Галицинівської ОТГ.

— А ми ж за все це проголосували… Нам після цього всьго треба взять і сказати, що ми розпускаємося. Ми не спроможні робити… Це я, звісно, згоряча кажу. Ми можемо ще зібратися, опрацювати все, як треба. А сьогодні я пропоную звільнити Залевського… — казала Любов Дамаскіна.

За Вадима Залевського (кума Івана Назара, як кажуть односельці) заступився один з депутатів райради — представник військової частини, розташованої в селі Галицинове. Він запропонув спочатку винести заступнику голови ОТГ з ЖКГ «останнє китайське попереддження».

Говорили і про екстренну ситуацію з водопостачанням у селі Лимани, і про багато інших проблем.

Петро Горовий (в.о. начальника управління Держпродспоживслужби Вітовського району) запропонував дочекатися, коли компетентні органи нададуть оцінку спірним сумам, виділеним на ті чи інші роботи.

Багато сперечаючись, хто ж винен у ситуації, що склалася, депутати зауважили, що з ними взагалі мало хто рахується. Дійшло до того, що більша частина з них покинула сесію, зробивши її неправомочною, — тож, до вирішення питань порядку денного так і не дійшли. Пізніше один з присутніх на сесії розповів журналісту «Корабелів.Інфо»:

Якби всі ці депутати залишилися, знов би керівництво протягнуло «потрібні» питання, а ми цього не хочемо. Ми обурені тим, що не хочуть звільняти Залевського, який нічого толкового не робить, і навіть відмовився звітувати про свою роботу… Гроші списуються «в нікуди». Обурює, що люди в селі самі збирали гроші на огорожу кладовища, а Залевський списує на ці роботи 60 тисяч з бюджету… Обурює, коли Бучко приносить кошторис на огорожу кладовища у селі Українка на 680 тисяч гривень, а інші можуть такі самі роботи виконати за 280 тисяч… До речі, ні цього разу, ні раніше, депутати ніколи не мають на руках порядку денного — все «на слух» доводиться сприймати вже під час сесії…»

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. На самом верху тырят , на самом низу тоже не отстают . Бюджет села - золотое дно для местных " Остапов Бендеров" , пардон , для депутатов селыщой рады ..

  2. Дерибан по Витовски!Вдругих организовано (Ты мне я тебе)громадах не лучше!Прилепалы которые сосали с заводов колхозов теперь будут сосать с отг А вот обьем отсоса можна увидеть по смене председателем машин!

  3. Наплодив Назар "присосок" фірмочок. Всі мовчали, всіх усе устраювало, а тепер агонія почалась, бо край всьому приходе. От громада так громада, нахазяйнували, блін! Судя по відєо, балаган а не сесія, село і люди....

  4. Чому Єдині комунальні системи звинувачують з 2013 року .а саме Валієва Руслана , які нанесли збитки нашій громаді. більше 700 тисяч гривен на зміцненні берега з будівельних матеріалів які були в користуванні .Це питання до місцевоі прокуратури .Ви що Валієва Руслана і разом з ним всіх злодіів бюджетних коштів Галицинівськоі громади кришуєте? Чому до цих пір. не має підозри?

  5. Залевский это пи..р редкосный!! Ну вы же сами его «призначели» , а так конечно балаган не то слово

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button