Экономика

"Державно-приватне партнерство у портах України – єдиний можливий успішний шлях для їх розвитку", - заступник Міністра

Державно-приватне партнерство у морських портах України – єдиний можливий успішний шлях для їх подальшого розвитку.

Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час участі у засіданні Ради Асоціації портів України «Укрпорт», яке відбулось 31 серпня 2018 року в м.Одеса, — повідомляють у Міністерстві інфраструктури України.

Участь у засіданні брали і представники державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія» Руслан Олейник та Дмитро Якименко.

Учасники засідання обговорили питання управління безпекою на морському і річковому транспорті України, законодавчі ініціативи щодо інвестицій в об’єкти портової інфраструктури та розвиток галузі в цілому.

Юрій Лавренюк наголосив, що залучення вітчизняних та іноземних інвестицій у морську та річкову галузь дасть змогу реалізації багатьох проектів державно-приватного партнерства, зокрема, у формі концесії.

«Державно-приватне партнерство у морських портах України – єдиний можливий успішний шлях для їх подальшого розвитку. Саме концесія є найбільш поширеною у світі формою здійснення державно-приватного партнерства. Прийняття законопроекту «Про концесії» дасть змогу вивести морську галузь і інфраструктуру в цілому на новий рівень. Світові інвестори приносять світові стандарти у країну, сприяють збільшенню робочих місць і розвитку територій присутності. Прийняття закону забезпечить стале зростання інвестицій до країни та розвитку економіки. Я вірю, що вже найближчим часом цей законопроект буде проголосовано Верховною Радою», — підкреслив Юрій Лавренюк.

Нагадаємо, ми писали:

«Настав час великих змін»: в МІУ оголосили про початок запуску пілотних проектів з концесії портів та запрошують до співпраці;

Сильная команда, опытные партнеры, прогрессивное предприятие: в «Ольвии» кипит работа над проектом концессии;

С новым законом будет быстрее и грамотнее: Концессионный пилотный проект в порту «Ольвия» набирает обороты

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button